Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3327

Salvați Rugina!



RuginaEu acuș am 22 de ani și am trăit în Chișinău cea mai mare parte a vieții mele și rămân uimit de ce lucruri poți vedea aici și eu nu știam de ele chiar dacă sunt sub nasul lor. Partea proastă e că nu aflu din partea unei campanii vaste de valorificării a ceea ce avem noi mai frumos, dar atunci când aceste lucruri sunt la un pas să dispară.

Demolăm clădirile vechi, mutăm și distrugem statuile a oricărui oameni ele sunt, desecăm lacuri și în mare parte în scopuri comerciale, iar atunci când să zicem cu ce ne mândrim nu avem nimic de zic: Chișinău cel mai frumos oraș din lume – BULLSHIT!

„Rugina & Co.“ – „РЖАвЧИНАХ“

„Rugina“, o expoziţie sculpturală unică, accesibilă pentru orice vizitator, aflată în apropierea lacului Sculeni din Chişinău, şi-a adus contribuţia la recunoaşterea Moldovei în calitate de spaţiu coerent şi dezvoltat din punctul de vedere al artei contemporane. De ani de zile complexul se dezvoltă, căpătând noi dimensiuni, ca parte a unui proiect grandios la nivel de concept, numit „Secolul XX – Globline“.

Problema

Una dintre lucrări a fost furată, alte câteva sunt deteriorate. Spaţiul public pe care se găseşte expoziţia este izolat şi ciopârţit de garduri instalate ilegal. Se planifică privatizarea terenului şi folosirea lui în scopuri private. Atelierul autorilor, parte componentă şi bază tehnică a proiectului, împreună cu arhiva, sculpturile, tablourile, ustensilele, biblioteca, a fost acaparat de persoane necunoscute, cu complicitatea angajaţilor Primăriei. Dosarul privind pătrunderea ilegală în atelier este de un an „examinat“ de procuratură… Funcţionarii Direcţiei patrimoniu municipal refuză să prelungească termenul contractului de arendă a atelierului.

Puteți ajuta prin a semna următoarea Petiție, care au semnat-o și Viorel Mardare și Vitalie Sprânceană

Sursa: Acasă la Fluturaș