Olimpiada Republicană la Economie



JADesfăşurarea ediţiei 2011 a Olimpiadei Republicane la Economie

 

15 – 16 aprilie 2011

 

În perioada 15–16 aprilie 2011, organizaţia obştească Junior Achievement Moldova, promotor al programelor de instruire economică şi antreprenorială pentru elevi, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova va desfăşura Olimpiada Republicană la Economie. Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova cu sprijinul financiar al băncii VICTORIABANK şi al fundaţiei „Familia STURZA”. 

La olimpiada sunt asteptati 73 elevi, care vor concura în 3 categorii – începători, avansaţi şi absolvenţi de la 22 de instituţii din 22 localităţi. 23 de elevi din clasa a XII-a din diferite localităţi ale ţării vor concura pentru Premiul Mare al Olimpiadei Republicane la ECONOMIE – un contract gratuit de studii la ASEM.

 

Evenimentul va demara la ora 9.00 în data de 15.04.11 în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) (or. Chişinău, str. Ierusalim 18, blocul E, et. 4 sala 402,). Programul Olimpiadei prevede nu doar probele de concurs (teste şi probleme ce vizează economia de piaţă şi antreprenoriatul), ci şi excursie prin ASEM. 20 profesorii din program vor participa la o conferinţa de totalizare a activităţii de peste an.

 

La festivitatea de premiere, ce va avea loc la 16 aprilie, ora 9.00, ASEM, bloc E, sala 402 sunt invitaţi toţi profesorii şi elevii-participanţi la olimpiadă, echipa Junior Achievement Moldova, Corina LUNGU, reprezentant al Ministerului Educaţiei, Grigore BELOSTECINIC, rector ASEM, un reprezentant de la Viktoriabank, Rodica BAIRAC, director executiv al Fundaţiei „Familia Sturza”.

 

Junior Achievement Moldova este o asociaţie obştească a cărei misiune constă în motivarea şi pregătirea tinerei generaţii pentru a se afirma cu succes în economia de piaţă. În acest scop, organizaţia implimentează în şcolile din Republica Moldova programe opţionale de educaţie economică şi antreprenorială.

Anexat la acest comunicat veţi găsi programa desfăşurării evenimentului.

Persoana de contact:   Tatiana UNGUREANU, Coordonator de program, JA Moldova

Tel. 277 495, 0699 13 874;

Email: ungureanutania@gmail.com

Articol adaugat de: Tatiana Ungureanu