Masa rotundă de lansare a proiectului „Optimizarea programului de promovare a drepturilor copilului



Copiii, beneficiari ai Centrelor pentru Copii şi Minori din regiunea Transnistreană vor cunoaşte propriile drepturi jucîndu-se.

 La 23 martie, în incinta Centrului pentru Copii „Petruşka” din or. Tiraspol, Asociaţia Obştească INTECO, a organizat Masa rotundă de lansare a proiectului „Optimizarea programului de promovare a drepturilor copilului în cadrul centrelor pentru copii şi minori din regiunea Transnistreană ».

 La eveniment au participat educatorii Centrelor pentru copii şi minori din regiunea Transnistreană, reprezentanţi ai Misiunii Religioase Catolice Caritas Moldova, reprezentanţi ai societăţii civile.

 Scopul proiectului este promovarea Drepturilor Copilului în regeiunea Transnistreană prin metode prietenoase copiilor în cadrul a 5 centre pentru copii în situaţie de risc.

 Proiectul prevede: consolidarea capacităţilor a 5 centre pentru copii în situaţie de risc din regiunea Transnistreană, prin instruirea a 15 educatori in domeniul Drepturilor Copilului şi dotarea centrelor cu setul de materiale necesare; ridicarea la maxim a nivelului de cunoaştere a Convenţiei pentru Drepturile Copiululi al 120 copii, beneficiari ai centrelor şi sensibilizarea populaţiei din Transnistria vis-a-vis de importanţa cunoaşterii DC de către toţi actorii comunitari prin intermediul expoziţiilor de desene şi fotografii făcute de copiii din Transnistria.

 Proiectul se implementează în parteneriat cu Misiunea Religioasă Catolică Caritas Moldova în or. Tiraspol, Bender, Rîbniţa, Raşcov şi Sloboda Raşcov.

 Această activitate a fost organizată cu asistenţa proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

 Persoana de contact Victoria Matveev, coordonator de proiect

Tel: 373 22 733197, 0 69114697.

E-mal: intecomd@yahoo.com

 

________________________________________________________________________

INTECO este o organizaţie fondată cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunitară şi fortificarea societăţii civile; dezvoltarea activismului social şi spiritului de iniţiativă al cetăţenilor; creşterea nivelului de trai al categoriilor defavorizate.