Caietul de Politici Agricole este adus în regiuni pentru a stabili PRIORITĂŢILE DIN SECTORUL AGRAR



22 martie 2011

Şi primăvara se culeg roadele muncii: Federaţia Patronatului din Agricultură a adus în aceste zile, în mai multe regiuni ale ţării, CAIETUL DE POLITICI AGRICOLE, pe care l-a elaborat împreună cu producătorii agricoli în cele 11 mese rotunde, desfăşurate într-un efort de identificare a problemelor şi soluţiilor în sectorul agrar al Republicii Moldova.

Caietul de Politici Agricole, adoptat la 24 noiembrie 2010, în cadrul şedinţei lărgite a Consiliului Federaţiei Naţionale a Patronatului din Agricultură şi Industria Alimentară (FNPAIA), a fost prezentat deja la Căuşeni, Ştefan Vodă, Floreşti, Taraclia, Soroca, Cahul şi Bălţi şi urmează a fi distribuit, în această săptămână, şi la Hânceşti şi Edineţ.

„Acest Caiet de Politici conţine mai multe idei şi soluţii în domenii-cheie pentru dezvoltarea agriculturii în Moldova: de la politicile privind racordarea la standardele europene până la politicile de subvenţionare sau politicile de instruire şi inovaţie în agricultură. Iar în această serie nouă de reuniuni regionale încercăm să identificăm o listă de priorităţi, pentru a le putea promova în acţiunile autorităţilor şi partenerilor noştri”, a afirmat Preşedintele FNPAIA, Alexandru Slusari.

Agricultorii reprezintă un segment important din societatea moldovenească – ei creează produse, oferă locuri de muncă, investesc şi contribuie la îmbunătăţirea standardelor de viaţă în comunităţi. Iată de ce, în opinia producătorilor agricoli, este important ca vocea lor să fie auzită, iar Caietul de Politici FNPAIA este una dintre modalităţile de a face această voce puternică şi solidară.

Activităţile FNPAIA pentru elaborarea şi discutarea în regiuni a Caietului de Politici Agricole, desfăşurate în august-noiembrie 2010, au fost susţinute de Programul Olandez de Cooperare cu Organizaţiile Patronale (DECP, Dutch Employers' Cooperation Programme).

Documentul de Politici Agricole al Federaţiei Patronatului din Agricultură este rodul muncii celor 15 asociaţii regionale ale organizaţiei patronale a producătorilor agricoli din Moldova, cunoscută, de asemenea, şi pentru iniţiativele sale de promovare a dialogului social şi de combatere a celor mai grave forme ale muncii copilului în agricultură.

Caietul de politici poate fi accesat în întregime aici: http://www.fnpaia.org/data/files/feb2011/Caiet_de_Politici_FNPAIA_rom.pdf

 

FNPAIA

bd. Ştefan cel Mare 162, Chişinău

MD 2004, Republica Moldova

Tel.: 21.00.85; Fax: 22.82.87

Web: http://www.fnpaia.org