Oportunităţi de angajare în cîmpul muncii pentru femeile lider din Raionul Sîngerei



La 19 martie, în Raionul Sîngerei s-a desfăşurat seminarul de instruire şi informare pentru femei cu genericul: „Oportunităţi de angajare în cîmpul muncii pentru femeile lider”. Seminarul este o continuitate ale celor iniţiate anterior şi face parte din proiectul „Noi posibilităţi pentru femeile din Moldova, cointeresate în susţinerea Democraţiei şi Păcii” finanţat de Ambasada Statelor Unite în cadrul Programului de „Granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice” şi implementat de Uniunea Presei de Afaceri din Moldova. Moderatoarea acestui seminar a fost Lilia Levco, consilier local în Comuna Tuzara, raionul Călăraşi, care a focusat seminarul pe importanţa angajării în cîmpul muncii din perspectiva posibilităţilor ce sunt la nivel local. Nu au lipsit jocurile interactive şi de team building, energizantele şi implicarea directă a participanţilor în discuţii. 

La seminar au participat 22 de femei de diferite vîrste, reprezentînd diverse grupuri de interese şi domenii de activitate. Femeile au cunoscut modalitatea de realizare corectă a unui CV care este prima cerinţă în momentul dorinţei de angajare la serviciu. S-a axat pe scrisoarea de intenţie, scrisoarea de recomandare şi interviul ca termeni cheie în procesul de angajare. Simularea interviului de către participante le-a pus faţă în faţă cu un potenţial angajator. Ţinuta, gesturile, comunicarea, sunt părţi ale interviului de care femeile instruite vor ţine cont în momentul angajării. Iniţial participantele au menţionat aşteptările de la trainingul dat, iar acestea au fost la final îndeplinite, fapt observat din evaluarea efectuată.

Acest training s-a axat anume pe oportunităţile de angajare pentru femei care a adus în prim plan importanţa procesului de pregătire fizică şi morală pentru obţinerea unui job şi impresionarea angajatorului.