FEDERATIA EUROPEANA A JURNALISTILOR ISI DECLARA SPRIJINUL PENTRU ORGANIZATIILE JURNALISTILOR



Federatia Europeana a Jurnalistilor (FEJ) isi declara sprijinul total pentru organizatiile jurnalistilor moldoveni in lupta pentru o atribuire corecta si transparenta a licentelor pentru frecventele de emisie.

Interzicerea difuzarii canalului TVR1 in R. Moldova este doar o manipulare politica, sustine Secretarul General al FEJ, Aidan White. In acest sens, conducerea FEJ cere autoritatilor moldovene sa revina asupra acestei decizii si sa actioneze conform regulilor.

Guvernul trebuie sa demonstreze ca dupa un deceniu de atacuri la libertatea presei, Moldova este pregatita pentru o tranzitie democratica ce implica pluralismul si respectul pentru drepturile jurnalistilor, sustine Aidan White.

Potrivit FEJ, atat afiliatii din Romania - Uniunea Sindicala MediaSind, cat si Uniunea Sindicala a Jurnalistilor din R. Moldova, vor contesta in instanta de judecata decizia Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) de atribuire a licentei pentru reteaua de stat nr.2, pe care are loc transmiterea programelor TVR1, unui alt post de televiziune. FEJ declara ca sustine MediaSind si Uniunea Jurnalistilor din Moldova in organizarea protestelor, in special in vederea apropiatei actiuni la nivel european din 5 noiembrie, "Stand Up for Journalism", lansata de catre Federatie.

Federatia Europeana a Jurnalistilor reprezinta peste 250 de mii jurnalisti din peste 30 de tari ale lumii.

Anterior, un apel impotriva deciziei CCA a fost lansat de catre diverse organizatii media, printre care Uniunea Jurnalistilor din Moldova, Asociatia Presei Independente, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul Independent de Jurnalism, Asociatia Juristilor Independenti, Asociatia Telejurnalistilor Independenti, Centrul Acces-Info, Asociatia Presei Electronice, Comitetul pentru Apararea Drepturilor Umane si Profesionale si Juristii pentru Drepturile Omului.

Sursa: http://www.info-prim.md/