Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 4287

Un nou caz de ... voluntariat!



getImage_copy

Ana Ursu , are 18 ani. Este din Vălcineţ, Călăraşi. Elevă şi voluntară, un binom care l-a compus în 2008 atunci cînd a devenit educator în cadrul proiectului „De la Egal la Egal”. În 2010 este primită cu braţele deschise în mare familie Y-PEER, cînd a participat într-un concurs , unde a fost selectată împreună cu 30 de tineri pentru informarea în domeniul jurnalismului şi sănătăţii reproductive. „A fost o experienţă de neuitat. De atunci sunt membru al acestei reţele de tineri şi, consider că este util pentru fiecare să facă parte din această familie, pentru a fi mai mulţi şi mai informaţi.Dar nu în ultimul rînd , să informeze” spune Ana!

Cel mai nou eveniment ce ţine de voluntariat a fost implicare într-un proiect cu tema: „Activizarea socială a tinerilor din zonele rurale ale Moldovei şi Poloniei” implementat în ţara noastră de Institutul de Instruire în Dezvoltare „Millenium”. Ana a participat la trei module de instruire pentru scrierea proiectelor sociale. „Am scris un proiect pentru comunitatea mea. Experienţa am împărtăşit-o cu cîţiva tineri polonezi care ne-au vizitat în luna noiembrie. Iar odată ce au fost ei la noi în Moldova, în luna februarie, împreună cu grupul de tineri din Moldova am avut parte de o minunată vizită de studiu în Polonia” povesteşte Ana cu entuziasm. După ce a revenit în Moldova s-a apucat de muncă. A început să implementeze proiectele comunitare şi speră într-un final cu succes.

Consideră că orice interacţiune cu oamenii este o experienţă , de aceea tinde spre a obţine în continuare cît mai multe realizăr şi succese. De aceea încearcă să se implice în cît mai multe activităţi, atît în cele din cadrul liceului „Grigore Vieru” din Vălcineţ, unde îşi face studiile, cît şi la nivel naţional.

La moment este solidară cu proiectul ecologic „Hai, Moldova” informînd persoanele despre necesitatea unei ecologii sănătoase. Dar nu uită nici de veche sa „familie” Y-PEER!

Iuliana Mămăligă