Liceenii din Chişinău vor recicla deşeurile în instituţiile în care învaţă



În perioada 31 ianuarie - 2 februarie curent, la Chişinău, în incinta Casei Cunoştinţelor, s-a desfăşurat prima etapă a proiectului ecologic educaţional „EcoWaste:Think.Act.Recycle". Acţiunea este organizată de Direcţia Relaţii Externe, Cooperare Regională şi Integrare Europeană a Primăriei  municipiului Chişinău, în parteneriat cu Compania Borlange Energi, Suedia, Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor din Chişinău.

Proiectul ecologic educaţional „EcoWaste:Think.Act.Recycle" se realizează în 10 licee din municipiul Chişinău, în calitate de activitate pilot în domeniul educaţiei ecologice a tinerilor şi presupune reciclarea selectivă a deşeurilor în instituţiile preuniversitare din municipiu.

La prima etapă, în care au fost antrenaţi elevi din toate instituţiile de învăţământ implicate, participanţii au fost instruiţi asupra principiilor de realizare a proiectului. În continuare, la etapa a II-a, care se va desfăşura în perioada lunilor februarie - martie, în instituţiile de învăţământ participante vor fi instalate urne ecologice de sortare a gunoiului, în scopul educării tinerilor din licee în privinţa sortării gunoiului.

Filmuleţul promo realizat de participanţi îl puteţi vizualiza aici

altalt

altalt

altalt

alt

Sursa: Serviciu de Presă al Primăriei municipiului Chişinău

Activităţile primei zile le puteţi citi aici

Pentru mai multe imagini şi materiale vizitaţi Pagina Facebook a proiectului "EcoWaste: Think.Act.Recycle"