SITUATIA IN SECTORUL ASOCIATIV DIN AUTONOMIA GAGAUZA PUSA IN DISCUTIE IN CADRUL UNEI EMISIUNI RADIO



Incepind de pe 18 septembrie, in fiecare zi de marti, intre orele 14 si 15, Radio Gagauzia difuzeaza o serie de emisiuni interactive cu denumirea €žIn jurul mesei rotunde" ("За круглым столом"), care isi propune sa reflecte situatia in sectorul neguvernamental din UTA Gagauz-Yeri. Invitatul permanent al emisiunii va fi Raisa Kirilovskaia, coordonator de programe la Centrul Regional €žCONTACT-Comrat".

In cadrul primei emisiuni, Raisa Kirilovskaia a prezentat ascultatorilor o informatie ampla despre ce este un ONG, cum poate fi inregistrata o organizatie neguvernamentala, ce acte sunt necesare si unde trebuie prezentate. De asemenea, Raisa a povestit despre activitatea Centrului €žCONTACT", ce servicii presteaza, ce programe deruleaza, ce fonduri straine lucreaza in Republica Moldova s.a.

Urmatoarea emisiune a fost difuzata pe 25 septembrie. In afara de reprezentantul Centrului €žCONTACT-Comrat", la emisiune a participat si Tatiana Litvinova, presedintele Organizatiei Obstesti €žIntegrarea" (ОО "Интеграция") din Ciadir-Lunga. Tatiana Litvinova a povestit ascultatorilor emisiunii despre activitatea organizatiei pe care o reprezinta, iar Raisa Kirilovskaia - despre activitatile si programele pe care Centrul €žCONTACT-Comrat" planifica sa le deruleze in timpul apropiat in regiune.

Urmatoarea editie a emisiunii (pe 2 octombrie) se va desfasura cu participarea Svetlanei Suhova, seful interimar al Directiei de justitie a Gagauziei.

Emisiunea poate fi ascultata pe 102.1 FM.

Sursa: www.contact.md