Sarbatorile de iarna la Orfelinatul "Preafericitul Iosiv"



Cei 60 de copii orfani de la Orfelinatul "Preafericitul Iosif" vor avea o nouă ocupaţie în timpul vacanţei de iarnă - săniuşul! Sărbătorile de iarnă au venit însoţite de cadouri şi voie bună, pregătite de Fundaţia Edelweiss şi Vlad Plahotniuc, care patronează orfelinatul.

Pentru a primi mult-aşteptatele cadouri, copii s-au aşezat lângă Moş Crăciun şi i-au spus câte o poezie, iar în dar au primit săniuţe, enciclopedii, dicţionare, jucării şi bomboane.

Copilaşii din orfelinat i-au povestit Moşului prin ce acţiuni i-au meritat cadourile: Eugenia Leancă: "Eu am ajutat copii ce aveau nevoie de ajutor, oamenii în vârstă. Am ajutat la curăţirea cepei la bucătărie şi măicuţelor la făcut ordine."

Alături de copii a fost şi deputatul Valentina Buliga, care a apreciat ajutorul pe care îl acordă Fundaţia copiilor de la orfelinate, spunând că „Asistenţa acordată copiilor orfani este foarte importantă."

Petru Musteaţa, director "Preafericitul Iosif": "Vreau să mulţumesc tuturor celor ce au păşit pragul acestui orfelinat astăzi şi mai ales Dlui Vlad Plahotniuc. În aceste zile de sărbători nu trebuie să rămânem indiferenţi, ci să deschidem uşa celor nevoiaşi."

Casa Copilului "Preafericitul Iosif" a fost fondată în anul 1995, fiind finanţată de Mitropolia Moldovei. Cu sprijinul Fundaţiei, orfelinatul a beneficiat de reparaţie şi multiple donaţii de electrocasnice, iar copii au fost echipaţi încă în luna august cu rechizite pentru anul şcolar şi primesc daruri de sărbători. La moment aici locuiesc 60 de copii orfani.

De remarcat faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă, prin decizia Consiliului şi a fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, Fundaţia va implementa o serie de proiecte în domeniile cultural, social şi educaţional. Pe parcursul acestei luni, Edelweiss a reuşit să implementeze deja multe proiecte preconizate pentru această perioadă, printre care menţionăm: organizarea matineelor pentru copiii din familii social-vulnerabile, din orfelinate şi centre de plasament, organizarea unui concert de caritate şi donaţii către diferite grădiniţe, case de copii şi alte categorii de instituţii.

Fundația EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentați şi dezavantajaţi din Republica Moldova. Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea neguvernamentalor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre. Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.

Departamentul relaţii publice EDELWEISS