Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 413

Zona ecoturistica "Movila Magura"



Proiectul “Movila Măgura” iniţiat de Asociaţia Obştească “Alianţa între generaţii” prinde contururi semnificative. Parteneriatul larg între diferiţi actori sociali din zona de dezvoltare şi promovare eco-turistică “Movila Măgura” se materializează printr-un proiect comun cu Asociaţia Obştească “Moştenitorul” din satul Pîrliţa, raionul Ungheni (preşedinte Ludmila Uscatu).

Proiectul este finanţat de Programul de Granturi mici în domeniul Mediului – 2010 al UNDP şi se referă la conceperea unui serviciu turistic în zona “Movila Măgura”.

Acest proiect a reunit şi diferite instituţii interesate în dezvoltarea şi promovarea ecoturismului, în acest context Societatea de Botanică din Republica Moldova, condusă de academecianul Andrei Negru, a aceptat să facă inventarierea plantelor în mod calitativ. Tot aşa, inspirată este ideea de creare a unui oficiu de închiriere a bicicletelor în satul Pîrliţa, astfel încît turiştii se pot deplasa pînă aici cu trenul, mai departe fiind echipaţi cu biciclete de munte.

Editarea unei broşuri care să însumeze studiile de sol şi arheologice, realizate de academicianul-pedolog Andrei Ursu şi cercetătorul Veaceslav Bicbaev, plus caracterizarea plantelor executatea de specialiştii conduşi de Andrei Negru, realizarea unui film în parteneriat cu Asociaţia Obştească “Metropolitan Media” va face posibilă crearea primelor produse turistice care pot fi comercializate turiştilor locali sau străini.

www.movilamagura.md