”Global tabacco has no data”




De câteva zile lucrez la un credit appraisal (”home assignment”) și am reușit astăzi să descopăr un lucru care m-a impresionat. Totdeauna eram convinsă de faptul că internetul e umplut cu informație care așteaptă să iasă la suprafață. Ne-ne-ne. Nu și de data asta. Din curiozitate mai mult decât necesitate, pentru același credit appraisal, am vrut să găsesc informație despre poziția pe piața a celor mai importante companii tabacco din lume și date medii despre performanțele companiilor din industria respectivă. Marea majoritate a surselor de informație sunt contra-cost, iar cele gratuite sunt… poor, poor, poor. Nu prea înțeleg care să fie motivul?

Idea e că în ultimul timp toate companiile mari din acest ”sector” nu prea s-au ținut pe picioare (majoritatea indicatorilor financiari arată volatilitate relativ înaltă), unele companii pierd piața într-o regiune, dar ocupă altă piața ș.a.m.d. Și au profituri impresionante. Poate anume pentru că știu ”să-și vândă volatilitatea”?

Oferta 1:

Oferta următoare:


Oferta următoare:

Oferta următoare:

Oferta următoare:

Oferta următoare:

Oferta următoare:

Până la urmă am găsit câte ceva date, mai mult estimări decât informație reală, și date decât comentarii, dar mulțumesc și pentru asta finance.yahoo. Back to work.



Posted: 2010-12-16 14:13:42

Blog | Natalia's Blog