COALITIA "VOCEA ROMILOR" INCEARCA SA SCHIMBE IMAGINEA ROMILOR IN MOLDOVA



Coalitia Nationala pentru Participare "Vocea Romilor" preconizeaza actiuni complexe menite sa imbunatateasca situatia romilor din R.Moldova in domeniul educatiei, in cadrul proiectului "Evaluarea necesitatilor de educatie ale romilor din R.Moldova". Proiectul va fi implementat, din luna septembrie, de catre ONG-ul pro-roma "Ograda Noastra" si Uniunea Tinerilor Romi "Tarna Rom", cu sprijinul financiar al Fondului de Educatie pentru Romi din Budapesta, Ungaria, in pareneriat cu Ministerul Educatiei si Tineretului, Biroul Relatii In eretnice, Institutul de Marketing si Analize Sociologige IMAS-inc Moldova.

Solicitat de Agentia INFOTAG, Ruslan Stinga, presedintele "Ograda Noastra", a relevant ca, din 24 septembrie, in 38 de localitati din tara, in care locuiesc romi, se va desfasura o ampla campanie de sensibilizare privind educatia romilor. "Dorim sa schimbam atitudinea oamenilor fata de romi, sa demonstram ca ei vor sa invete. Scopul nostru este sa-i ajutam sa se integreze armonios in societate. In cadrul proiectului, vom informa generatia romilor in virsta asupra nevoii instruirii copiilor, familiarizind-o cu sistemul invatamintului din Moldova", a spus Stinga.

Se preconizeaza o serie de activitati formale si neformale - seminare informative, sesiuni deschise "la aer liber" cu populatia, emisiuni radio si televizate etc. toate urmarind cresterea nivelului de toleranta si acceptare, crearea si/sau imbunatatirea relatiilor/atitudinilor de prietenie dintre romi si ne-romi pe fundalul unui dialog intercultural si o cooperare interetnica. Institutul de Marketing si Analize Sociologice IMAS-inc Moldova va realiza un studiu privind situatia romilor din R.Moldova sub aspectul educatiei.

INFOTAG precizeaza: Coalitia "Vocea Romilor" a fost infiintata in anul 2007, de catre mai multe organizatii din domeniu - "Ograda Noastra" , "Tarna Rom" , "Bare Rom" , "Opre o Ciacimos".

Sursa: Infotag