Lansarea Ghidului Alegatorului Nevazator



POSTERStimate alegator!

Prezentul ghid este un document care sa asiste potentialul alegator nevazator in exercitarea dreptului sau de a alege, in mod direct si secret.

In prima parte a Ghidului se găsesc materiale compilate din Constitutia Republicii Moldova referitoare la Dreptul de vot şi dreptul de a fi ales, din Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi referitoare la Participarea la viaţa politică şi publică, Codul electoral nr. 1381-XIII din 21.11.97 cu articole referitoare la procesul de votare .

In partea doua a acestui ghid sunt prezentate modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerile în Parlamentul Republicii Moldova din 28 noiembrie 2010, aprobate de Comisia Electorală Centrală precum si modalitatea de desfăşurare a testării votului direct şi secret pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 în secţia de votare nr. 151, Circumscripţia electorală municipală Chişinău, nr. 1, sectorul Centru, pe adresa:

mun. Chişinău, str. Mioriţa nr. 1 şi amplasată în incinta Casei Radio, Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova".

 

Ghidul Alegatorului Nevazator (in limbile romana si rusa) precum si alte informatii relevante pot fi accesate pe blogul proiectului.