32,7 milioane de lei*



Motto: “Uneori, mai rău decât să fii idiot util, este să fii idiot util într-un referendum eşuat.” (captain obvious)

Eu

Eu m-am trezit la 6:30 ca să reuşesc să votez. La 7:50 eram în secţia de vot, unde era o mulţime de oameni – niciun alegător. Eu am văzut prima dată cum arată buletinul de vot pentru referendum şi am citit şi textul.

După asta am mers prin ţară, am văzut cum votează lumea, am vorbit cu oamenii care speră şi am ascultat muzica din secţiile de votare. Eu de la ora 6 ştiam că nu o să fie validat. Eu speram să nu apară miracole, pentru că miracole nu există.

Tu

Tu probabil ai dormit până târziu. Ai avut cea mai ordinară zi de duminică. Te-ai dus să votezi, deşi nu prea tare îţi plăceau opţiunile. Apoi seara ai ajuns în Eli-Pili ai discutat printre altele şi despre referendum.

El

El s-a trezit de dimineaţă, şi-a îmbrăcat cel mai bun costum, şi-a luat familia, a anunţat pe cei care trebuie să anunţe presa şi s-a pornit la secţia de vot. El este mulţumit că a făcut o campanie pentru sine, nu pentru referendum sau pentru popor. El are încredere.

Noi

Noi am stat pe facebook, am comentat unii altora, am pus like-uri şi i-am înjurat. Ne-am întrebat, dacă nu ei, atunci care alţii? Noi ne-am plictisit şi probabil trebuie să începem să lucrăm, că e luni.

Voi

Voi aţi făcut campanie pentru prezidenţiale, v-aţi certat unii cu alţii şi vă vedeaţi deodată în turul doi al prezidenţialelor. Voi n-aţi discutat, n-aţi comunicat cu poporul, voi n-aţi discutat măcar cu partenerii voştri (nu europeni, dar de alianţă). Voi nici nu aţi luat în calcul posibilitatea că nu va trece. Dar nici nu ne-aţi spus ce se va întâmpla, dacă va trece.

Acum aveţi atâtea posibilităţi, atâtea scenarii, iar noi avem o iarnă în faţă (vorba unuia care ne amintea despre iarnă), iar după iarnă alegătorii sunt tare răi cu guvernarea. Succes vouă, că o să aveţi nevoie.

Ei

Ei chiar au vrut preşedinte ales direct, ei se uitau pe panouri şi afişe şi nu au înţeles ce trebuie să facă. Ei nici măcar nu au văzut care este data referendumului, pentru că ea lipsea pe majoritatea. Ei au fost subestimaţi.

*Poate că cifra s-a mai schimbat, dar eu asta am găsit-o.

 

http://vladaciobanu.com