O nouă şansă pentru viaţă pentru copiii din satele Neculaieuca, Malaieşti, Mitoc din raionul Orhei




Duminică, 15 august, Asociaţia Obştească „Femeia Modernă” a lansat proiectul „O nouă şansă pentru viaţă” în localităţile Neculaieuca, Mălăieşti şi Mitoc din raionul Orhei, proiect implementat cu suportul Ambasadei SUA din Republica Moldova.

La eveniment au participat beneficiarii direcţi ai proiectului: 90 de tineri din familiile social-vulnerabile, părinţii acestora, directorii instituţiilor de învăţămînt din localitate, cadre didactice, primarii localităţilor şi reprezentanţii mass-media.

Echipa de implementare a proiectului a familiarizat participanţii cu scopul, obiectivele şi rezultele anticipate ale proiectului, menţionînd că eforturile principale vor fi concentrate pe facilitarea integrării tinerilor din familiile social vulnerabile, prin implicarea acestora în cadrul unui program amplu de informare şi formare, suplimentat de consiliere psihologică. Tinerii vor avea posibiltatea de a participa la un curs gratuit de studiere a limbii engleze, cît şi la seminare de formare personală şi de luptă contra consumului de alcool, fumat şi droguri. De asemenea, tinerii vor constitui forţa motrice-voluntară de desfăşurare a unei campanii de informare a populaţiei din sate asupra efectului dăunător a consumului de alcool, şi anume prin editarea şi distribuirea lunară a unui buletin informativ, dezbateri publice, efectuarea unui sondaj, concurs de eseuri şi de caricaturi.

În cadrul evenimentului, particpanţii au avut plăcerea de a participa la primul seminar de comunicare pozitivă, părinţii menţionînd că este o bucurie deosebită de a învăţa alături de propii copii  tactici de comunicare eficientă care îi apropie şi le faclitează comunicarea.

Primarul satului Neculaieuca, doamna Claudia Bejenaru a menţionat: „Este pentru prima dată cînd copiii de la ţară, mai ales cei din familiile social-vulnerabile se bucură de o atenţie deosebită. Este o şansă bună pentru ei şi sper din tot sufletul să profite din plin, întrucît în joc este viitorul lor.”

Doamna Natalia Burlacu, directorul Gimnaziului din satul Mălăieşti, a menţionat: „Proiectul „O nouă şansă pentru viaţă” este o oportunitate eminentă de completare a programului educaţional şcolar. Am toată încrederea ca la sfîrşitul proiectului, copiii vor deveni mai puternici şi cu o voinţă mai mare de a reuşi.”

Lansarea proiectului ”O nouă şansă pentru viaţă” este una din activităţile preliminare desfăşurate de către Asociaţia Obştească „Femeia Modernă” în cadrul proiectului finanţat de către Ambasada SUA din Republica Moldova.



Posted: 2010-08-16 03:44:12

Blog | Iniţiative Democratice