Proiectului Pilot de la Edinet, își încheie activitatea după un mandat de 2 ani



Conferința finală a proiectului ”Edineț – Pol de Creștere Economică în regiunea de Nord a Republicii  Moldova” finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG) a avut loc pe data de 04 decembrie 2019 în municipiul Edineț.

Evenimentul a avut scopul de a informa principalii beneficiari și grupuri interesate despre rezultatele palpabile ale proiectului, precum și de a identifica noi oportunități și inițiative care vor continua dezvoltarea facilităților de suport în afaceri create în cadrul proiectului.

Municipiul Edineț a primit  de la Uniunea Europeană o finanțare nerambursabilă (grant) de 579 mii euro pentru implementarea proiectului cu o durată de 24 de luni.

Acesta a avut drept scop îmbunătățirea capacităților locale și a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de noi întreprinderi în mun. Edineț, cu impact asupra creșterii economice incluzive în regiunea de Nord a Moldovei. Ca rezultat a fost construită o nouă hală industrială în cadrul Parcului Industrial Edineț, amenajată o zonă verde, dotate spații pentru training, a fost creat un incubator de afaceri si un business Hub – o platformă de cooperare și suport în afaceri ce ofera facilități pentru consolidarea capacităților tinerilor.

Evenimentul a reunit circa 40 de participanți: reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene in Republica Moldova, primăria mun. Edineț, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ADR Nord, precum si alți reprezentanți ai APL, mediului de afaceri din regiunea nord si societatii civile. Aceștia au menționat importanta continuării acestei colaborări fructuoase cu alte inițiative economice, ce vor amplifica rezultatele atinse și vor oferi suport continuu mun. Edineț în devenirea unui Pol de Creștere Economică în Regiunea de Nord a Republicii Moldova. De asemenea, partenerii de dezvoltare a mun. Edineț, au discutat despre  proiectele viitoare și tendințele  economice care urmează să fie dezvoltate în municipiu.

În cadrul conferinței a fost lansată noua Hală Industrială de 1400 m2, care oferă spații de producere și condiții de suport in afaceri pentru viitorii investitori și rezidenți ai Parcului Industrial, precum și pentru comunitatea antreprenorială din mun. Edineț.

http://edinet.business/news/53

Date de contact:

Ina Stanciu, Coordonator pe comunicare a proiectului

Email: m4eg.edinet@gmail.com;

 Tel.: +373 69575421; +373 078 945 113