Mircea Sula: "Voluntariatul schimba personalitatea oamenilor"



 Nu puțini sunt tinerii care vor să schimbe lumea, care-și doresc alt viitor pentru țara și viitorul nostru. Printre aceștia se numără și Mircea Sula, student la Facultatea de Jurnalism și  Științe ale Comunicării, USEM, originar din Costești, Chișinău.  Mircea este pasionat de jurnalism și voluntariat, spre marea lui bucurie aceste două pasiuni îi ocupă tot timpul, iar asta îl face fericit.     

                                                                                        428507 542747395766952 1706721686 n

Ce înseamnă facultatea de jurnalism pentru tine? Cât de mult ți-a schimbat viața?

Dacă sa fiu sincer facultatea pentru mine înseamnă mult, în primul rând este o bază necesară pentru lucrul și activitatea in domeniul ales de mine. Jurnalismul m-a atras încă de pe băncile gimnaziului, atunci am început să descoper cât de interesantă poate fi lumea și astfel mă pregăteam mai mult sau mai puțin pentru facultate.

Ai facut voluntariat ?

Am facut fac și voi constinua să fac voluntariat, sunt voluntar hyde park, fac voluntariat și in cadrul ,,Actiunii 2012” și nu vreau sa uit de ONG-ul local ,,Liman-T" unde sunt unul din fondatori. Suntem abia la inceput. Tot ca voluntar am scris pentru blogul costestean.wordpress.com, care era folosit ca un portal de informare la nivel local.

Pentru mine voluntariatul inseamna enorm de mult, în primul rând este calea prin care eu pot să schimb ceva pentru ca poporul meu, pentru ca copii mei să ducă un trai mai bun, să trăiască

intr-o țară democratică unde la baza societății stă legea și nu mofturile, banii și șmecheriile unora.

In al doilea rând voluntariatul este o cale bună de a te dezvolta, de a-ți vizualiza capacitățile de lider, este o bună experiență de lucru în echipă și cel mai important este  că-ți poși face noi prieteni. Eu incă-mi amintec că inainte de a începe să fiu activist civic mă temeam și de umbra mea, iar actualmente totul s-a schimbat datorită faptului că am interacționat cu persoane necunoscute. Prin urmare voluntariatul ne schimbă enorm, și o face în sens pozitiv.

Ce faci in timpul liber ?

Cât despre timpul liber... nu-l prea am, decât doar că pe la ora 02.00 citesc o carte sau privesc un film. Încerc să-mi ocup timpul cu activităti care-mi vor fi utile în viitor atât mie cât și celor din jur.

În prezent  sunt implicat în câteva proiecte de nivel local, mai exact o televiziune locală, abia acum am scris proiectul pentru ea și sper să-l câștigăm la toamnă.

Mircea nu știe ce-i rezervă viitorul, cert este că anul acesta trebuie să se pregătească pentru licență iar jurnalismul va face parte din viața sa mereu. Se gândește la oportunitatea de a deveni consilier local independent la următoarele alegeri locale, însă până atunci la sfărșitul lunii august va pleca la un training organizat la  Iași de Institutul Cultural Român.

Mircea consideră că jurnaliștii si voluntarii pot schimba lumea, iar sfatul lui este să spună toți lucrurilor pe nume, doar așa vor reuși să evolueze !

 Daniela Timofti