PROPLUS - Atitudinea contează!



Interviu cu Alexandru Bordea, preşedintele A.O. PROPLUS

3_light-1833Cine este de fapt, Alexandru Bordea?

Un tînăr, ca mulţi alţii, ce a încercat să schimbe viaţa sa prin a investi în dezvoltarea personală şi împreună cu alţi tineri cu aceleaşi idei şi aspiraţii mari în viaţă să facă o schimbare.

Sunteţi, din 2008, preşedintele organizaţiei PROPLUS.  Cum  a apărut ideea înfiinţării  acestui proiect?

Ideea înfiinţării acestui proiect a apărut în momentul în care am simţit necesitatea de a creşte şi a mă dezvolta personal împreună cu mai mulţi prieteni. În acel moment am decis să ne întîlnim odată pe săptămînă pentru a discuta teme de interes comun ce ţin de dezvoltarea personală. Fiecare din noi a început a veni cu cîte un prieten, astfel încît, în scurt timp, sala unde am început întîlnirile devenea neîncăpătoare.
Dacă la început erau activităţi ale unui grup de iniţiativă, în 2009 am decis să înregistrăm oficial Asociaţia Obştească PROPLUS.

Ce  reprezintă PROPLUS?

PROPLUS reprezintă o platformă de dezvoltare personală pentru tinerii din Republica Moldova, ce are la baza sa traininguri şi cluburi de dezvoltare personală.
Scopul şi misiunea sa sunt de a oferi fiecărui tînăr din ţara noastră instrumentele necesare în dezvoltarea personală care îi vor ajuta pentru a merge mai uşor şi sigur pe drumul vieţii.

De ce credeţi că acest proiect simbolizează un pas important pentru îmbunătăţirea şi  dezvoltarea durabilă a personalitaţii?

 E simplu. Şcoala nu mai e, de foarte mult timp, locul în care să putem spune că suntem pregătiţi pentru viaţă în întregul sens al cuvîntului. Cunoştinţele formale nu dau decît minimul necesar, iar asemenea proiecte, care sunt tot mai des întîlnite în ultimul timp, suplinesc acel spaţiu gol.

Povestiţi-ne  despre cele mai memorabile activităţi ale organizaţiei?

 Fiecare zi este una memorabilă, cu momente frumoase. Din activităţile memorabile aş putea menţiona  decernarea Oratorului Anului, moment în care primim în cadrul Clubului Oratorilor noi membri şi în timpul căruia decernăm personalităţi remarcabile (politicieni, jurnalişti, persoane publice) din Republica Moldova. Alte activităţi ar fi proiectul PROVOCAREA care anul acesta este la cea de a 4-a ediţie, în cadrul căruia 50 de tineri au parte de o tabără activă în codrii Moldovei.

Aveţi un plan de activităţi stabilit pentru viitor?

Desigur. Defapt, fiecare zi  are o activitate în cadrul organizaţiei.
La moment lucrăm asupra cîtorva proiecte inovative pentru ţara noastră ce vor permite tinerilor să trăiască nişte experienţe unice cu un impact simţitor în dezvoltarea lor personală.

 Care este motivaţia principală pentru care vă  consacraţi cea mai mare parte a timpului şi activităţii dumneavoastră acestei asociaţii?

Motivaţia principală este dorinţa de a ajuta pe alţii să descopere capacităţile pe care le posedă, să le dezvolte, să culeagă din ele roade iar împreună, să facem o lume mai bună.

Ce sfat aveţi pentru tineri interesaţi de dezvoltarea personală?

 Cel mai potrivit moment pentru a investi timp în dezvoltarea personală este ACUM!

Interviu realizat de  Daniela Caraiman pentru civic.md