„MOLDOX” caută cineaști în devenire la „InterAction Workshop-2019”. Aplică acum!

„MOLDOX”, unicul festival de film documentar din Republica Moldova cu o componentă complexă – „MOLDOX LAB” – axată pe instruirea filmmakerilor în devenire, revine în forță! Organizatorii dau startul recrutării de participanți la laboratoarele de film care se vor desfășura între 9 și 15 septembrie, la Cahul.

Ești realizator de film și crezi că documentaristica poate fi un instrument de influențare a lumii din jurul nostru? Sau poate ești activist civic și vrei să sensibilizezi opinia publică în privința unei probleme sociale? Atunci nu rata „InterAction Workshop-2019” – un atelier intensiv unde vei învăța de la experții internaționali, absolut GRATUIT, cum să vorbești lumii prin imagini în mișcare și cum să faci producții documentare cu impact.

Pe cine căutăm?

Realizatori de film documentar, membri ai organizațiilor societății civile din Moldova cu sau fără experiență în realizarea de filme documentare.

Ce oferim?

Dacă ești activist social, la atelier vei afla că filmul documentar este un instrument eficient de a promova conștientizarea cauzei pentru care militezi. Învățând cum să planifici, să filmezi și să finalizezi un film, vei înțelege cum să valorifici la maxim acest instrument.

Dacă ești realizator de film și vezi filmul ca pe o unealtă de influențare a lumii din jurul nostru, ești invitat să aplici la workshop. Aici vei avea posibilitatea să asculți și să te inspiri din poveștile activiștilor civici. Mai mult, dacă conceptul tău este convingător, ai toate șansele să finalizezi filmul chiar pe durata workshopului. Îl vei prezenta la ceremonia de închidere a celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială „MOLDOX”!

Cine vor fi mentorii tăi?

Tutore în explorarea filmului documentar ca instrument de lucru îți va fi Denis Pavlovic, un realizator de film și regizor din Germania. La ai săi 32 de ani Pavlovic are în palmares 15 filme documentare și de ficțiune și o experiență de 11 ani în spatele camerei de filmat. A studiat video și filmul la Academia Merz din Stuttgart, iar în 2015 a absolvit Facultatea de Regie a Academiei de Film Baden-Wuerttemberg din Germania. Temele care îl inspiră: revoluțiile globale, schimbările sociale și cele personale, lupta individului pentru o viață mai bună. Printre ultimele sale lucrări se numără: filmul documentar „Traffic” (2019, scenarist și regizor), filmul documentar „City gaps” (2018, scenarist și regizor), filmul documentar „Barriers” (2017, scenarist și regizor).

Cum aplici?

Accesează  http://moldoxfestival.com/2018/06/21/inspiration-workshop-2018-2/ și completează formularul.

Grăbește-te! Numărul participanților la „InterAction Workshop-2019” este limitat!

Termenul limită de aplicare – 1 august 2019.

Mai multe detalii despre atelierele „MOLDOX LAB” găsești aici.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.