Anunț de selectare a participanților la Atelierul de Instruire „Moderarea profesională a dezbaterilor”

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Asociația Promo-LEX și Internews în Moldova invită jurnaliști, moderatori și lideri de opinie la Atelierul de Instruire „Moderarea profesională a dezbaterilor”.

Instruirea este organizată în cadrul proiectelor „Democrație, Transparență și Responsabilitate”, implementat de Asociația Promo-LEX și „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M)”, implementat de Internews Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Context

Dezbaterile electorale reprezintă o platformă de promovare a libertății de exprimare şi a pluralismului politic și sunt un element cheie al unei campanii electorale. Dezbaterile electorale sunt și un instrument esențial de comunicare dintre concurenții electorali și alegători. Astfel, în contextul Alegerilor Parlamentare din 24 februarie 2019 și Alegerilor Locale Generale din 2019, mass-media și organizațiile neguvernamentale din Republica Moldova vor organiza dezbateri electorale TV, Radio și publice (town hall meetings).

Moderarea dezbaterilor, în special a celor electorale, poate constitui o provocare chiar și pentru jurnaliștii și moderatorii experimentați. În acest sens, Asociația Promo-LEX și Internews în Moldova organizează o instruire pentru jurnaliști, moderatori și lideri de opinie interesați de subiect și de moderarea dezbaterilor în cadrul scrutinelor următoare.

Instruirea va include subiecte privind moderarea dezbaterilor cu privire la probleme politice, sociale și economice majore cu care se confruntă Republica Moldova. Accent se va pune pe moderarea dezbaterilor electorale TV, Radio și publice (town hall meetings).

Roman Vybranovskyy (Ukraine Crisis Media Centre http://uacrisis.org/ ) va modera instruirea.

Participanți: Sunt invitați să participe jurnaliști, moderatori și lideri de opinie din Republica Moldova.

Număr de participanți: 10

Cerințe față de candidați:

  • Neafiliere politică;
  • Profil relevant (jurnalist, comunicator, moderator, lider de opinie, cu experiență relevantă în moderare inclusiv campanii electorale - avantaj);
  • Intenția și disponibilitatea de a participa ambele zile la instruire; de a se implica în calitate de moderator în cadrul dezbaterilor electorale TV, Radio și publice în contextul scrutinelor din 2019 (confirmarea de implicare în moderarea dezbaterilor din partea unei organizații este un atu).

Perioada: 13-14 decembrie 2018 (2 zile pline).

Locația: Republica Moldova (locația exactă va fi comunicată doar participanților selectați).

Limba de comunicare în cadrul instruirii: rusa (traducerea în limba română va fi asigurată în caz de necesitate).

Cheltuielile de cazare, alimentare și transport (tur-retur) ale participanților vor fi acoperite integral de către organizatori.

Participarea în cadrul trainingului este gratuită.

Doritorii de a participa la atelierul de instruire trebuie să depună un dosar de participare, care va include:

  • CV (cu mențiunea experienței relevante);
  • Scrisoare de intenție (descrieți motivația de a participa la training, disponibilitatea și interesul de a modera dezbateri electorale în contextul scrutinelor din 2019).

Dosarul de participare trebuie expediat la adresa de e-mail: ana.balta@promolex.md

Data limită de depunere a dosarului este 6 noiembrie 2018. 

În titlul mesajului se va indica: Instruire moderare dezbateri/Nume Prenume (de exemplu: Training Moderare Dezbateri/Ana Țurcanu).

Doar persoanele selectate pentru participare vor fi contactate până la data de 14 noiembrie 2018.

Criterii de selectare a participanților:

  • Relevanța candidatului din perspectiva grupului țintă;
  • Interesul pentru subiectul instruirii (în baza scrisorii de intenție);
  • Disponibilitatea, potențialul și motivația de a modera dezbateri electorale în contextul scrutinelor din 2019;
  • Disponibilitatea de a modera dezbateri electorale TV, Radio și publice, organizate de Asociația Promo-LEX sau alte ONG-uri, în contextul scrutinelor din 2019, va constitui un avantaj.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați:

Ana Baltă, Asistentă de Program

Asociația Promo-LEX

Tel/Fax: (+373 22) 450-024

e-mail: ana.balta@promolex.md
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.