hackathon

Suport internațional pentru documentariștii din Moldova

MOLDOX LAB anunță concurs pentru selectarea a 6-8 documentariști, cu vârsta peste 18 ani, care să participe în cadrul atelierului de film documentar - Inspiration Workshop, în perioda 31 august - 5 septembrie 2018, la Cahul.

Acest atelier intensiv este ideal pentru realizatorii de film documentar, jurnaliștii tv cu experiență, care au identificat deja un subiect de film documentar și, în mod ideal, au început producția. Pe parcursul atelierului veți învăța cum să scrieți și să vorbiți despre povestea voastră potențialilor finanțatori și organizațiilor din domeniu, perfecționând pitch-ul și trailerul cu experți din industria cinematografică.

În cadrul atelierului, veți fi ghidați de Gordon Quinn, producător din SUA, cu o activitate de 50 de ani în domeniul filmului documentar, dublu nominalizat în 2018 la Premiile Oscar, Melody Gilbert, regizoare din SUA - „unul dintre cei mai neînfricați regizori din cinematografia documentară contemporană” în opinia Documentary Channel.

Participanții vor avea ocazia să-și vadă propriul film proiectat pe marele ecran al Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX. De asemenea, în ultima zi a atelierului va fi organizat Pitch@MOLDOX, o sesiune publică de prezentare a proiectelor în fața unui juriu format din profesioniști din industria filmului documentar de la nivel internațional. Autorii celor mai promițătoare proiecte de film autohtone vor fi premiați cu participarea la programe de formare internaționale.

Participarea la workshop, cazarea și mesele sunt gratuite(micul dejun nu este inclus), cheltuielile de transport vor fi acoperite de către participanți. Limba oficială de comunicare în cadrul workshop-ului este limba engleză.

Termen limită pentru completarea formularului este data de 25 iulie 2018, ora 23:59!

Mai multe detalii și procedura de aplicare pot fi găsite pe site.

Organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), MOLDOX LAB este un laborator de film documentar, unic la nivel național, care instruiește tineri din Moldova cum să producă impact social prin intermediul filmului documentar, cu tutori internaționali recunoscuți în domeniu. Cu un număr de peste 70 de tineri instruiți și dezvoltarea a peste zece proiecte de film documentar în ultimii doi ani, MOLDOX LAB continuă să fie o platformă care contribuie activ la dezvoltarea industriei de film documentar din Republica Moldova. MOLDOX LAB este organizat cu suportul financiar din partea „Swedish Institute Creative Force Programme”, Ambasadei SUA în Moldova, Institutului Cultural Român, Departamentului EUNIC România, A.O. „Centrul Cultural German ACCENTE” din Chișinău și Goethe-Institut România, cu sprijinul Primăriei și Consiliului municipiului Cahul.

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.