hackathon

Extinderea termenului de aplicare la Cursul de lungă durată în Formare de Formatori - ediţia 2018

Baner facebook proiect MECC 2018

        Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" anunta concursul de selectare a participantilor pentru Cursul de lunga durata in Formare de Formatori - editia 2018.

       Cursul de lunga durata in Formare de Formatori este organizat in Republica Moldova de catre Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" din 2015 in cadrul proiectului "Promovarea educatiei non-formale de calitate in domeniul tineretului".
       În anul 2018, fiind la cea de-a patra editie a Cursului de lunga durata in Formare de Formatori am decis sa adaugam o noua perspectiva cu context european, astfel am dezvoltat proiectul "Promovarea programului Erasmus+: Youth in Action" care este implementat cu sustinerea Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii in cadrul Programului anual de Granturi pentru sectorul de tienret si a Centrului de resurse SALTO EECA. Astfel participanţii Cursului de lingă durată în Formare de Formatori vor putea deveni Formatori ai Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova şi vor organiza activităţi de instruire pentru a promova oportunităţile programului Erasmus+ pentru tineri şi organizaiile de tineret din Moldova.


       Scopul proiectului este de a promova programul Erasmus+: Youth in Action ca oportunitate pentru mobilitatea internationala a tinerilor si lucratorilor de tineret din Moldova.

       Obiectivele proiectului:

 • Cresterea capacitatii a 20 formatori-prestatori de servicii de educatie non-formala in domeniul tineret, conform Setului Eruopean de Competente a Formatorilor, pana in noiembrie 2018
 • Dezvoltarea capacitatilor la 60 organizatii de tineret din Moldova de a implementa proiecte de mobilitate a tinerilor si lucratorilor de tineret din cadrul programului Erasmus+: Youth in Action

În acest context, Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" organizeaza o noua editie a Cursului de Lunga Durata in Formare de Formatori in perioada Iunie - Noiembrie 2018 la hotelul NickHouse, or. Vadul lui Voda cu urmatoarele module de instruire:

Modulul de instruireTemaPerioada de derulare
Modulul 1 Concepte cheie, valori si practici consolidate in educatia non-formala 30 Iunie - 6 Iulie 2018
Modulul 2 Intelegerea si facilitarea procesului de invatare individuala si in grup
Modulul 3 Invatarea de a invata
Training course "Welcome in Erasmus+: Youth in Action" 18-20 Iulie 2018
Modulul 4 Design-ul programului educational 18-24 August 2018
Modulul 5 Cooperarea cu succes in cadrul echipei de formatori
Modulul 6 Comunicarea eficienta cu altii
Modulul 7 Competenta Interculturala 3-9 Noiembrie 2018
Modulul 8 Psihopedagogia tinerilor
Modulul 9 Planificarea activitatilor educationale, in conformitate cu scopul, prioritatile si obiectivele Strategiei Nationale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret
Training Practice Project Activitati de instruire in teritoriu Septembrie - Octombrie
Sedintele Clubului Formatorilor Activitati non-formale cu formatori experimentati Aprilie - Noiembrie

Tematica modulelor de instruire a fost selectata in conformitate cu Setul European de Competente a Formatorului in domeniul tineret.
       Grupul tinta spre care sunt orientate activitatile proiectului il constituie 20 formatori in domeniul tineretului, reprezentanti ai ONG-urilor de tineret, Centrelor de Resurse pentru Tineri sau cadre didactice care doresc sa se implice in organizarea activitatilor non-formale pentru tineri in afara programului scolar.

Profilul participantului:

 • Persoană implicata in activitate de lucru cu tinerii, fiind membru sau voluntar a unui ONG de tineret, Centru de Resurse pentru Tineri sau
 • Cadru didactice care doreşte să se implice in organizarea activitatilor non-formale pentru tineri in afara programului şcolar;
 • Sa dovedeasca dorinta si initiativa de a auto-directiona propriul proces de invatare;
 • Sa fie pregatit sa reflecte asupra propriilor convingeri si abordari ca formator in domeniul educatiei non-formale;
 • Sa detina abilitatea de a livra instruiri in limba romana;
 • Participare activa in cadrul tuturor activitatilor organizate in cadrul proiectului.

Participarea la proiect necesita o investitie de timp estimata in 53 de zile:

 • 27 de zile (8 ore pe zi) de instruire;
 • 3 zile (8 ore pe zi) pentru realizarea lucrului pentru acasa;
 • 7 zile (1 ora pe zi) programul de mentorat;
 • 8 zile (2 ore per sedinta) pentru participarea la sedintele Clubului Formatorilor;
 • 3 zile (8 ore pe zi) pentru pregatirea Training Practice Project (TPP);
 • 3 zile (8 ore pe zi) pentru livrarea TPP;
 • 2 zile (4 ore pe zi) pentru e realizarea raportului privind activitatea de TPP si completarea portofoliului participantului.

Mai multe informatii despre proiect puteti gasi in fisierul anexat.

       Persoanele interesate sa participe la Cursul de lunga durata in Formare de Formatori pot expedia la adresele de email: info@millenium.md cu titlul "Formare de Formatori" urmatoarele documente:

        Data-limita de depunere a dosarului este 10 Iunie 2018. Doar persoanele selectate vor fi contactate!

        Persoanele interesate de proiect şi care au întâmpinat neclarităţi sau vor să clarifice careva aspecte sunt invitate pe 9 iunie 2018, între orele 11:00 şi 14:00 în Grădina Publică "Ştefan cel Mare" din Chişinău unde se va desfăşura Târgul ONG-urilor. La cortul Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova veţi putea primi raspuns la toate întrebările.

       Proiectul "Promovarea programului Erasmus+: Youth in Action" este implementat de Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM", cu suportul financiar oferit de catre Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii al Republicii Moldova in cadrul Programului de Granturi 2018.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.