Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) lansează un apel de cereri de grant pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă și care vor contribui la creșterea exporturilor de prune și struguri de masă către piața Uniunii Europene

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) implementat de Chemonics International, Inc. lansează un apel de cereri de grant pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă care vor facilita conformarea cu cerințele specifice ale importatorilor din piața Uniunii Europene și vor contribui la creșterea exporturilor de prune și struguri de masă către această piață.

Proiectul va organiza un atelier de pre-aplicare la data de 25 aprilie 2019 la sediul APM, str. Alexei Mateevici 87, MD-2009, Chișinău, Republica Moldova, între orele 14:00 și 16:00. Acest atelier va oferi solicitanților eligibili și interesați posibilitatea de a adresa întrebări despre acest apel și a primi îndrumări referitor la modul de completare a formularului de aplicare. Solicitanții interesați care ar vrea să participe la acest atelier sunt solicitați să-și confirme participarea expediind numele participantului și denumirea organizației la grants@moldovaagro.com până la 24 aprilie 2019.

Activitățile ilustrative care includ, dar nu se limitează la:

  • Linii și echipamente specializate pentru ambalarea produselor conform specificațiilor importatorilor, precum „produs ambalat în vrac lăzi egalizate (aceiași greutate)”, „produs ambalat în caserole” sau „produs ambalat în flowpack”;
  • Linii de producere a lăzilor de lemn cu bară orizontală;
  • Instalații și echipamente necesare integrării în sistemele de tip pooling a lăzilor returnabile de plastic (IFCO, Europool, etc.).
  • Alte tehnologii post-recoltă complementare care pot contribui la sporirea exporturilor de prune și struguri de masă către UE și alte piețe noi, precum pungi MAP, covorașe de absorbție a etilenei, echipamente de înregistrare a temperaturii și umidității relative, etc.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de aplicare este 27 mai 2019, orele 17.00. 

Mai multe detalii despre prezentul apel de granturi, precum și formularele de aplicare sunt disponibile accesînd următorul link: 

https://drive.google.com/open?id=11Zye8WehBVbAOwaFCm4MlYl1t5HQd8qp 

 

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.