hackathon

Conferința de schimb de experiență în cadrul proiectului ”Împreună cu cetățenii pentru o mai bună guvernare în orașul Cahul”

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Pe 30 martie, la Cahul, va avea loc conferința de schimb de experiență în cadrul proiectului ”Împreună cu cetățenii pentru o mai bună guvernare în orașul Cahul”. La eveniment au fost invitați aleși locali și funcționari public ai primăriei și raionului Cahul, reprezentanți ai agențiilor de stat, organizațiilor neguvernamentale, mass media și cetățeni activi.

Conferința are drept scop schimbul de experiență și diseminarea bunelor practici ale proiectului mai sus-menționat,. Partenerii și beneficiarii proiectului vor discuta despre realizările și provocările proiectului, și se vor împărtăși cu reprezentanții APL din raionul Cahul privind experiența acumulată în domeniul anti-corupției, asigurării integrității și transparenței administrative, participării cetățenești și cooperării dintre APL și cetățeni pentru o mai bună guvernare. De asemenea, proiectul va prezenta modele de educație a cetățenilor și de sensibilizare a opiniei publice privind formele și pericolele corupției, și a mecanismelor de prevenire a acesteia. 

Proiectul care s-a desfășurat în perioada 1 octombrie 2015- 31 martie 2016 a avut drept scop să promoveze buna guvernare în orașul Cahul și să contribuire la reducerea gradului de corupție prin instruirea și responsabilizarea administrației publice locale, precum și prin implicarea activă a cetățenilor în acțiuni de monitorizare a activității autorităților locale.

Proiectul a organizat o serie de activități printre care instruiri pentru aleșii locali și funcționarii publici în domeniul transparenței administrative, achizițiilor publice, asigurării integrității, cooperării cu cetățenii. De asemenea, proiectul a acordat asistență tehnică la evaluarea și îmbunătățirea actelor normative ale APL Cahul în domeniul anti-corupție, precum și la elaborarea unui plan de acțiuni în domeniul anticorupție.

O componentă importantă a proiectului a fost instituirea unui Comitet de Monitorizare al Cetățenilor care monitorizează activitățile primăriei Cahul, inclusiv ale Consiliului orășenesc Cahul în domeniul transparenței administrative, integrității aleșilor locali și funcționarilor publici, și anti-corupție. 

În vederea sensibilizării opiniei cetățenilor din raionul Cahul privind formele și pericolele corupției, proiectul a desfășurat 10 reprezentații ale teatrului social în orașul Cahul și alte localități din raionul Cahul.

Proiectul este implementat de Asociația Cetățenilor cu Inițiativă (ACI) în parteneriat cu Primăria orașului Cahul, finanțat de Ambasada Marii Britanii la Chișinău din Fondul pentru Bună Guvernare.

Pentru informații suplimentare, contactați-ne la: tel. 068323166, Sofia Ursul, director de proiect.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.