Sărbătoare de Crăciun pentru copiii cu dizabilitati



image001În fiecare an, la sfirstiul lunii decembrie, Centrul de Zi „Speranţa”, centru de integrare sociala a copiilor cu dizabilitati, organizează Sărbătoarea de Crăciun pentru copiii antrenaţi în activităţile organizaţiei. În cadrul manifestaţiei copiii se distrează, au parte de o masă bogată şi, desigur, primesc cadouri.

Anul acesta zăpada căzută din abundenţă nu a constituit un impediment pentru copii şi părinţii lor să participe la Sărbătoarea de Crăciun. Evenimentul s-a desfăşurat în localul Andy’s Pizza din str. Cuza Vodă 49/1. Astfel, vineri 18 decembrie, cca. 40 copii, alături de părinţi, au avut parte de un program frumos de sărbătoare. Moş Crăciun, Alba ca Zăpada şi crăciuneii au distrat participanţii, dar nu au uitat nici de cadouri. Programul distractiv o fost organizat de un grup de actori, condus de Tatiana Cenuşă.

Sărbătoarea de Crăciun dedicată copiilor cu dizabilităţi are loc datorită suportului Centrului, organizaţiilor donatoare precum şi agenţilor economici. De data aceasta cei de la Andy’s Pizza au pus la dispoziţie organizatorilor gratuit spaţiul şi au oferit copiilor pizza, suc şi îngheţată. Transportul a fost asigurat de programul centrului Clubul Zilei de Odihnă, finanţat de Clubul Internaţional al Femeilor.

Membrii „Clubului Adolescenţilor”, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, organizează activitatea „Aşa-i din străbuni lăsat”. Mai mult de 50 de tineri cu dizabilităţi vor petrece în spiritul sărbătorilor de iarnă miine, 19 decembrie in restaurantul Inroso din complexul comercial Jumbo. Administraţia localului va găzdui gratis activitatea Clubului.

Săptămîna viitoare grupuri de tineri cu dizabilităţi, voluntari ai Centrului de Zi „Speranţa”, însoţiţi de specialiştii centrului, vor merge pe la copiii care nu au putut fi prezenţi la sărbătoare cu daruri de Crăciun şi gînduri bune.