Comitetul Helsinki sustine ca este intimidat de Procuratura Generala



Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova (CHDOM) sustine ca este intimidat de Procuratura Generala care a expediat o scrisoare de amenintare pe numele directorului executiv al CHDOM, Teodor Cirnat.  

Scrisoarea originala, precum si explicatiile CHDOM in acest sens, au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa de catre Stefan Uritu, presedintele CHDOM.

Dupa cum transmite INFOTAG, Uritu a spus ca scrisoarea contine zeci de greseli gramaticale si o serie de amenintari la adresa institutiei.

"Aceasta vine ca un raspuns la cererea noastra de a-l trage la raspundere pe ministrul de interne, Gheorghe Papuc, care nu a aparat statalitatea si cetatenii Moldovei in cadrul protestelor violente din 7 aprilie", a precizat Uritu.

Potrivit lui Uritu, organele procuraturii nu recunosc institutia pe motiv ca aceasta ar fi fost exclusa din Federatia Internationala Helsinki.

"CHDOM activeaza neincetat inca din anul 1990, chiar daca autoritatile noastre au intimidat de nenumarate ori institutia noastra. Daca autoritatile vor continua presiunile, ne vom adresa la CEDO, deoarece institutia noastra se ocupa cu apararea drepturilor omului, iar organele responsabile trebuie sa ne raspunda adecvat si in termeni legali la solicitari", a incheiat Uritu.

INFOTAG precizeaza: Asambleea Generala a Federatiei Internationale Helsinki a exclus CHDOM din rindurile sale la sfirsitul anului 2007 pentru discreditare si provocarea pierderilor. Drept motiv au servit incalcarile financiare depistate de auditul independent.

Infotag