15 studenti sau absolventi din domeniul IT pot beneficia de stagii internationale



Dupa cum transmite Infoprim Neo, 15 studenti sau absolventi din domeniul IT din R. Moldova au ocazia sa beneficieze de stagii in companii internationale de profil, in cadrul proiectului „Open I", initiat de AIESEC Chisinau.

Coordonatorul proiectului, Ilie Dercaci, a declarat miercuri, 13 mai, in cadrul unei conferinte de presa ca aria tehonologiilor IT din R. Moldova are anumite lacune, printre care problema leadership-ului si project management-ului in aria tehnologiilor informationale, fapt ce va determina necesitatea implementarii proiectului „Open I".

„Ne-am dat seama ca in R. Moldova nu avem personal suficient de bine pregatit. Credem necesara preluarea experientei internationale in domeniile mentionate. Proiectul „Open I" are drept scop combaterea stereotipurilor, instruirea studentilor in ariile de marketing, project management si leader ship in IT si oferirea unor oportunitati de colaborare intre companiile de specialitate la nivel national si international", a mentionat Dercaci.

Conform „Global Informational Technology Raport", R. Moldova detine doar locul 89 din 117 dupa nivelul de dezvoltare a sferei IT.

Vicepresedintele departamentului exchange AIESEC Chisinau, Olga Cegoreanu, a comunicat ca proiectul se va desfasura in 2 etape. Prima dintre ele, intership - vizeaza stagiile propriu-zise la companiile internationale, pe o perioada de pana la 5 luni. Persoanele interesate pot aplica pe site-ul www.open-i.md, de pe 12 pana pe 31 mai 2009.

„Pana in luna august, se planifica sa fie oferite 15 locuri pentru stagii de practica in domeniul dat. Stagiul se va incheia la 1 ianuarie 2010, cand participantii se vor intoarce in R. Moldova cu o experienta, care ulterior va reprezenta un factor atractiv pentru companiile autohtone", a precizat Olga Cegoreanu.

In a doua etapa, in februarie 2010, va fi organizata o conferinta, care va fi moderata inclusiv de beneficiarii acestor stagii.

Conferinta va gazdui 100 de delegati nationali si 50 internationali, precum si reprezentanti ai marilor companii IT.

AIESEC ofera studentilor posibilitatea de a-si descoperi si dezvolta potentialul. In parteneriat cu sfera de afaceri si sistemul de invatamant superior, AIESEC are o experienta de 60 ani in dezvoltarea tinerilor ca lideri cu gandire globala.

 

Sursa: Infoprim Neo