Femeile lider au nevoie de apreciere din partea bărbaților



Proiectul „Încurajarea participării civice a femeilor pentru dezvoltarea comunităților rurale” a fost lansat în toate cele 11 regiuni pilot: Cantemir, Orhei, Hîncești, Ungheni, Nisporeni, Rîșcani, Edineț, Fălești, Glodeni, Drochia și Peresecina prin intermediul cercurilor de studiu de femei.

Lansarea proiectului a fost salutată de către femeile din localitățile rurale, care sunt responsabile și au manifestat interes în cadrul discuțiilor, susțin ideea implicării femeilor în activități civice și în procesul de luare a deciziilor.

Rodica Garștea, coordonator al proiectului, afirmă că femeile au nevoie de școlarizare și ar dori ca la anumite subiecte din cadrul discuțiilor să participe și bărbații.

„În procesul de lansare a proiectului am cunoscut femei care știu să administreze o afacere, reușesc să fie mame, soții, profesoare, primari și doresc să realizeze lucruri frumoase pentru comunitățile în care trăiesc”, spune Rodica Garștea.

Din afirmațiile femeilor în cadrul întrunirilor este cert că în mai multe regiuni ale țării sunt lansate inițiative de voluntariat cu impact pentru membrii comunității. „Este necesar să fie creată o bază de date a acestor inițiative care să fie promovată pentru o ulterioară preluare și implementare în alte regiuni”, susține Ina Negruță din Orhei.

Următoarea etapă a proiectului constă în instruirea liderilor grupurilor de inițiativă de femei în domeniul metodelor de studiu pentru adulți, care diferă, ca abordare și implementare, de instruirile tradiționale/academice.


Initiative Democratice