Tinerii din s. Colibaşi sunt formaţi în domeniul animaţiei socio-educative



COMUNICAT DE PRESĂ

Tinerii din s. Colibaşi sunt formaţi în domeniul animaţiei socio-educative

 

În perioada 1 - 2 august 2011 Asociaţia Obştească INTECO a instruit 10 tineri activi din s. Colibaşi în domeniul animaţiei socio-educative în cadrul unui training de formare.

Trainingul le-a oferit participanţilor şansa de a obţine cunoştinţe şi abilităţi de organizare a timpului liber al copiilor şi tinerilor în timp de vacanţă, zile de week-end şi în cadrul activităţilor festive pentrecute în comunitate.

Astfel, cei 10 tineri, care sunt membri ai Grupului Local de Iniţiativă, vor fi responsabili de organizarea activităţilor socio-educative în localitate.

Activitatea dată este parte componentă a proiectului “Tinerii din s. Colibaşi – promotorii mobilizării comunităţii”.

Scopul proiectului este creşterea gradului activismului civic şi promovarea parteneriatelor sociale prin crearea şi aplicarea unui mecanism-model durabil de participare civică cu implicarea nemijlocită a tinerilor la nivel local.

Acest proiect este finanțat în cadrul „Programului de Granturi Mici pentru Susținerea Inițiativelor Democratice” de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova.

Persoana de contact - Victoria Matveev, coordonator de proiect

Tel: 373 22 733197, 373 22 733754, 373 69114697.

E-mal: intecomd@yahoo.com

_________________________________________________________________

INTECO este o organizaţie fondată cu scopul  de a contribui la dezvoltarea comunitară şi fortificarea societăţii civile; dezvoltarea activismului social şi spiritului de iniţiativă al cetăţenilor; creşterea nivelului de trai al categoriilor defavorizate.