Conferinţa de evaluare „Modele de succes în educaţia electorală”



Pe data de 13 iulie 2011, Fundaţia Friedrich Ebert a organizat conferinţa de evaluare cu genericul „Modele de succes în educaţia electorală”. Conferinţa a urmărit scopul de a prezenta practicile de succes din domeniul educaţiei electorale realizate în cadrul campaniei „Alege conştient! Alege liber!” în contextul alegerilor locale generale din 2011.  La eveniment au participat beneficiarii campaniei de educaţie electorală, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, experţii din cadrul campaniei, donatori etc. Campania „Alege conştient! Alege liber!” a fost implementată de către Centrul Contact în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Ebert, cu suportul financiar al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova şi al Fundaţiei Est - Europene în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte.

În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele dezbaterilor publice organizate de către Centrul CONTACT cu participarea cetăţenilor şi a concurenţilor electorali. La fel, o noutate în cadrul campaniei din acest an a fost şi organizarea dezbaterilor televizate în regiuni şi difuzarea acestora prin intermediul televiziunilor regionale. O experienţă inedită, prezentată pe viu şi în cadrul conferinţei de evaluare a fost utilizarea metodei teatrului social pentru transmiterea către cetăţeni a mesajului privind importanţa participării la alegeri, cum să facă cetăţenii o alegere informată, fără a fi manipulaţi de către concurenţii electorali etc.

Participanţii la eveniment au apreciat drept foarte interesantă şi utilă campania de educaţie electorală „Alege conştient! Alege liber!”, aceasta contribuind la sporirea nivelului de informare şi conştientizare de către cetăţeni a importanţei participării la alegeri şi realizarea de către aceştia a unei alegeri libere, corectă.