Anunţ de cautare a supravieţuitorilor romi care au fost deportaţi în Transnistria sau pe Bug după Primul Război Mondial



Centrul Naţional al Romilor[1] implementează în parteneriat cu organizaţia E Romani Glinda (Suedia) proiectul „The Unknown Holocaust/Holocaustul Necunoscut”, finanţat de Institutul Suedez.

În cadrul acestui proiect Centrul Naţional al Romilor îşi propune realizeze un film documentar cu supravieţuitorii romi ai Holocaustului, deportaţi în Transnistria sau pe rîul Bug după Primul Război Mondial.

În acest sens, Centrul Naţional al Romilor este în cautarea supravieţuitorilor romi deportaţi în Transnistria sau pe rîul Bug.

Supravieţuitorii vor fi intervievaţi cu privire la experienţa traită în timpul holocaustului, ulterior va fi realizat filmul documentar, care va fi postat la mai multe televiziuni naţionale, prezentat în cadrul mai multor evenimente internaţionale relevante.

 Candidaţii:

  • Trebuie să fie etnici romi;
  • Victime ale deportărilor din anii 1941-1944 în Transnistria sau pe Bug;

Dacă aveţi careva informaţii sau cunoaşteţi astfel de persoane vă rugăm să   contactaţi Centrul Naţional al Romilor, str. Al. Mateevici, 109/1, of. 306-307, nr. de telefon: (022) 227099; 244667 sau la adresa de e-mail: mariankristina@gmail.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualpînă la data de 20.07.2011.



[1] Centrul Naţional al Romilor este o organizaţie neguvernamentală, nu are nici o afiliere politică şi militează pentru drepturile şi interesele Romilor şi a cetăţenilor în general prin activităţi de monitorizare şi advocacy în combaterea prejudecăţilor şi a discriminării existente împotriva Romilor prin crearea la fel de oportunităţi egale privind accesul la muncă, sănătate, educaţie precum şi alte servicii publice.

Articol adaugat de: Diana Bordian