Primarii din Franţa şi Moldova Împreună pentru Gestiunea Apei şi Canalizării în Mod Intercomunitar



În perioada 4-8 iulie 2011 are loc un schimb de experienţă între aleşii locali din Moldova şi Franţa în domeniul gestiunii apei şi canalizării în mod intercomunitar.

O delegaţie din 8 membri ai APL din Franţa vor vizita Republica Moldova cu scopul studierii realităţii serviciilor de aprovizionare cu apă în satele din centrul ţării. Vizita are ca obiectiv stabilirea unui parteneriat dintre reprezentanţii francezi şi cei din Moldova întru dezvoltarea celor mai adecvate structuri şi modalităţi de gestionare a resurselor de apă şi canalizare în mod descentralizat.

Întruniri şi mese rotunde sunt preconizate a fi desfăşurate în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Consiliului Raional Ialoveni, Consiliul Raional Nisporeni, cu vizite de studiu în teren în satele Nimoreni, Sărata Galbenă, Drăguşenii Noi, Cristeşti, Cioreşti.

Acest eveniment este o continuare a activităţilor celei de-a 3-a Săptămîni a Solidarităţii Europene pentru Apă organizate de către Solidaritate Europeană pentru Apă (SEE Franţa) în Strasbourg (noiembrie 2010), ce are ca scop principal favorizarea implementării unor proiecte de cooperare între Est şi Vest, adaptate nevoilor şi situaţiei reale de pe teren. Schimbul de experienţă face parte din activităţile de pregătire pentru cel de-al 6-lea Forum Mondial al Apei, organizat în Franţa (martie 2012).

Evenimentul este parte componentă a proiectul „Aleşii şi Apa” organizat de către asociaţia internaţională Solidaritate Europeană pentru Apă (SEE Franţa) şi Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova (SEAM) cu susţinerea Agenţiei pentru Apă Rhin Meuse şi Ministerul Mediului din Franţa. Partenerii proiectului: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ministerul Mediului, Sindicatul pentru Sanitaţie din Paris şi Agenţia pentru Apă Rhin Meuse.

Contact:

Galina Cazimir,

Director executiv SEAM

Tel.: 022 35 03 26

Mobil: 069 59 15 45

Email: galina.cazimir@see-swe.org