Câștigătorii concursului ” e-Aplicația ta” își ridică premiile



Cinci organizații neguvernamentale au câștigat câte opt mii de dolari în cadrul concursului de idei de aplicații și aplicații," e-Aplicația ta", lansat de Centrul de Guvernare Electronică (CGE). Premiile bănești au fost acordate la categoria "Idei", finanțată de Banca Mondială în cadrul programului "Granturi mici".În total la această categorie au concurat 21 de idei. Câștigătorii au fost selectați de un juriu profesionist, format din 11 persoane.

ONG-urile "Aspro Agro", "CAPTES", "Generatia Pro Moldova", "Centrul National de Mediu" și "Camib" vor dezvolta aplicații din ideile pe care le-au prezentat până pe 31 decembrie 201, în domenii ca: Mediu, Educație, Economie și Construcții.

Categoria „Aplicații" a concursului " e-Aplicația ta", rămâne deschisă până pe 1 iulie. Momentan aceasta include 17 dosare. Dezvoltatorii de aplicații își pot trimite ofertele în continuare la adresa: www.egov.md /concurs

Regulamentul competiției poate fi descărcat de la aceiaşi adresă.

La categoria „Aplicații" , câştigătorii vor beneficia de premii bănești şi cadouri. Premiul mare se va ridica la o mie de dolari.

Prin intermediul concursului „e-Aplicaţia Ta", CGE vrea să îmbunătăţească modul în care oamenii interacţionează cu serviciile publice şi informaţiile guvernamentale.CGE speră că această activitate va stimula spiritul antreprenorial în ecosistemul TIC prin crearea de noi servicii, menite să genereze beneficii sociale şi comerciale cetăţenilor din Republica Moldova.