Saptămîna de Informare cu genericul „Buna Guvernare”



În satul Izvoare, raionul Făleşti, din data de 11-21 mai, membrii AO „Cuget”, au organizat Saptămîna de Informare cu genericul „Buna Guvernare”. Timp de o săptămînă cetăţenii din comunitate, concurenţii electorali la funcţii eligibile, reprezentanţi din diferite instituţii şi voluntari au fost informaţi şi stimulaţi pentru participarea mai activa la procesul de luare de deciziilor în cadrul consiliului local şi informarea acestora referitor la importanta Angajamentului de Bună Guvernare.

S-a discutat asupra importanţei implicarii în luarea deciziilor referitor la dezvoltarea comunităţii. Invitaţii au pus intrebari referitor la: modalitatea acesului la informaţiile oficiale, cum se depune o cerere de prezentare a unei informaţii, care sunt obligaţiile furnizorilor de informaţii, tactici de acţiune în cazul refuzului informaţiei.

În cadrul întîlnirilor cu reprezentanţii la funcţiile de primar, reprezentanta AO”Cuget” Eugenia Moisei, a mentionat că:”Asigurarea informării cetăţenilor asupra procesului decizional din cadrul autoritaţilor publice este foarte importantă, deoarece asigură participarea directa a cetăţenilor, asigurară posibilităţi egale la luarea deciziilor, consulta publicul pe marginea proiectelor de dezvoltare comunitară, ceea ce permite transparenţa activităţilor autorităţilor publice, sporeşte gradului de răspundere a APL faţă de cetăţeni şi societate.

În cadrul Săptămînei de Informare „Buna Guvernare”, au fost aduse la cunoştinţă populaţiei, reprezentanţilor instituţiilor din comunitate despre elaborarea planul de promovare a Bunei Guvernări pe viitor în cadrul APL şi importanţa acestuia.

Săptamina de Informare sa încheiat cu semnarea Angajamentului de Bună Guvernare cu candidatii la funcţia de primar de la partidele PCRM – Moisei Eugenia, PLDM – Ursachi Svetlana, la funcţia de consilier din partea partidelor mai sus menţionate şi cu 2 candidaţi îndependenţi.