Tinerii din Polonia în vizită la colegii din Moldova



În perioada 15-20 mai, în cadrul proiectului „Consolidarea activismului tinerilor prin participarea la procesul de dezvoltare comunitara”, un grup de experţi şi tineri din Polonia au efectuat o vizită de monitorizare şi evaluare a 9 mini-proiecte implementate de tinerii din r. Călăraşi, Sîngerei şi Leova.

Activitatea este organizată de către asociaţia obştească Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” în parteneriat cu Fundaţia “Local Activity Group Partnership for Warmia” din Polonia în cadrul proiectului „Consolidarea activismului tinerilor prin participarea la procesul de dezvoltare comunitara” cu susţinerea financiară a Programului Est-Est: parteneriat fără frontiere a Fundaţiei Soros-Moldova şi Fundaţiei Stefan Batory din Polonia.

Vizita de monitorizare a fost ultima etapă a proiectului „Consolidarea activismului tinerilor prin participarea la procesul de dezvoltare comunitara” în cadrul căruia tinerii din Moldova şi Polonia au beneficiat de instruire, ateliere de lucru, vizite de studiu în Polonia şi susţinere financiară pentru implementarea mini-proiectelor de activizare socială a tinerilor din regiunile rurale ale Moldovei şi Poloniei.

În perioada 15-16 mai la Sîngerei, 17-18 mai la Călăraşi şi 19 mai la Leova s-au făcut vizite în teritoriu pentru a evalua cele 9 mini-proiectele implementate de tineri din r. Sîngerei, Călăraşi şi Leova ce ţin de încurajarea activismului social al grupurilor locale de tineri privind desfăşurarea activităţilor în vederea dezvoltării sociale a localităţilor lor. Iar la 20 mai în Chişinău au fost înmânate certificatele de participare, tuturor tinerilor implicaţi în proiect, fiind apreciată motivaţia şi curajul de care au dat dovadă desfăşurând activităţi de promovare a activismului tinerilor şi participare la procesul de dezvoltare comunitară.

# # #

Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (www.millenium.md) este o asociaţie obştească de cercetare, instruire şi dezvoltare care activează pe o serie de domenii legate de: dezvoltare personală, dezvoltare organizaţională, dezvoltare comunitară şi dezvoltare parteneriate. De la fondare, în anul 2000, Institutul „MilleniuM” activează în calitate de platformă comună care reuneşte persoanele preocupate de transformarea conceptului de colaborare şi parteneriat într-o practică curentă a vieţii asociative din Republica Moldova. Experienţa acumulată ne permite să acordăm susţinere altor organizaţii în planificare strategică, management de proiect, management financiar ş.a.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Coordonatorul proiectului Vitalie Cîrhană, e-mail cirhana@gmail.com