Nu văd. Nu aud. Nu votez



Pentru majoritatea persoanelor accesul la informație electorală este un lucru obișnuit, pe alocuri chiar agasator. Însă o anumită categorie de persoane este privată de acest drept. Vorbesc de nevăzători și surzi, pe lângă care alegerile trec fără o oarecare implicare. Ignorați și detașați de alegeri, ei decid pur și simplu să nu participe la vot. Presupun că îmi veți zice că nu este asta cea mai mare problemă a lor, dar nu e motiv ca să nu se facă nimic în acest sens.

Nu am văzut buletine informative speciale, editate în Braille, și presupun că nici nu voi vedea în curând. Cheltuielile pentru afișele electorale lipite pe stâlpi și copaci sunt mult mai mari decât a publicării unui anumit număr de pliante pentru nevăzători. Fie din neglijență, fie din lipsă de idei, partidele politice nu au nici o legătură directă cu această categorie de oameni.

Televiziunile nu se mai obosesc să facă interpretare gestică a dezbaterilor sau a buletinelor de știri. Îmi aduc aminte că a existat așa ceva la televiziunea publică națională, dar acum nu știu dacă se mai practică.

Citește continuare pe Gândurile unui incult politic