Anunțuri Recente

Polemica şi sărăcia se exclud reciproc?

Polemicile aprinse despre realităţile din jur fac, de obicei, bine. Astfel, nu ştiu cum, ai iluzia că eşti capabil să ţii la control problemele cotidiene care te frământă. Azi am avut o asemenea polemică. ♦ Şi românii-moldoveni, mai cu seamă la gura … Continue reading

Polemicile aprinse despre realităţile din jur fac, de obicei, bine. Astfel, nu ştiu cum, ai iluzia că eşti capabil să ţii la control problemele cotidiene care te frământă. Azi am avut o asemenea polemică. ♦ Şi românii-moldoveni, mai cu seamă la gura polobocului, polemizează aprins: dacă nu om cu om, atunci fiecare cu sine însuşi. ♦ Polemica publică sau individuală e sarea şi piperul unei societăţi, a unui individ cu raţiune. ♦ O confruntare de idei nu poate să nu dea, mai devreme sau mai târziu, rezultate pozitive. ♦ Acum mă întreb şi eu despre ce obişnuiesc să polemizeze oamenii dintre Prut şi Nistru, dacă de două decenii aceştia nu pot răspunde la câteva întrebări principiale, care nu pot avea două dezlegări. ♦ Sărăcia e soră vitregă cu polemica, se exclud reciproc?


Posted: 2011-02-19 14:44:45

Blog | Ion Uruşciuc



Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo