Temă epuizată… Взгляд из Москвы




Doar câteva zile rămase înaintea alegerilor în a treia rundă din Moldova. Netul cam tace cu referire la tema asta. Tema s-a epuizat. Oamenii vor rezultate și gata.

Mai jos e un video care nu merită a fi văzut, cel puțin pentru că e mai politizat decât oricare altul făcut așa de curajos de ”externi”. Să-ți permiți să arați la milioane de oameni cum un cioban îl numește pe președintele interimar al Moldovei fiind mai prost decât oile lui, nu e doar lipsă de respect (de care diplomații ruși ar trebui să țină cont), dar simpatizare directă față de ”alte” forțe.

Funcția politică a acestuia mai este sugerată și de interpretările care se fac cu precădere asupra datoriilor crescânde a Republicii Moldova și a investițiilor diminuate. Prima (datoriile crescânde) de facto ține de potențiale, planificate investiții – a împrumuta pentru a ridica în picioare sectoarele economiei, cu bani externi, dar forțe proprii. A doua: investiții diminuate – e rezultatul direct al crizei și instabilității politice descurajante.

Nu o să obosesc, însă, să spun că atât timp cât oricare forțe vor crește ura dintre partidele politice moldovenești – vor crește ura între cetățeni propriu-zis. Națiunea nu există prin simplul fapt că moldovenii nu știu să accepte părerea con-cetățenilor: indiferent de e bună sau rea… Eu nu pot să-mi urăsc vecinii sau părinții dacă aceștia ar vota cu PCRM, doar pentru că asta contravine cu părerea mea.



Posted: 2010-11-24 16:19:34

Blog | Natalia's Blog