hackathon

Start campania "Ghiozdanul bucuriei"!

Post Image GhiozdanulArtboard 4

Curând copii vor spune: ’’Adio, vacanță! Bun venit, școală!’’

În susținerea pregătirii copiilor pentru un nou an școlar, CCF/HHC Moldova lansează tradiționala campanie ’’Ghiozdanul bucuriei’’.

11,5% din copii Moldovei trăiesc în sărăcie, iar 0,2% – în sărăcie extremă. Rata sărăciei în rândul copiilor din mediul rural este de 9 ori mai mare decât în cazul copiilor din mediul urban.* În programele CCF/HHC Moldova ajung cele mai vulnerabile grupuri de copii, supuși riscurilor de separare de familie, dar și altor circumstanțe nefaste. Acești copii trăiesc în condiții uneori greu de imaginat: nu au haine potrivite, nici încălțăminte, nu dispun de rechizite pentru a frecventa școala sau grădinița, uneori, nu au nici mâncare destulă. Sărăcia provoacă suferință. Se simt stigmatizați și marginalizați. Programele noastre de suport familial și incluziune școlară vin să sporească bunăstarea emoțională și să îi integreze în sistemul educațional.

Denis are 14 ani. În familia sa sărăcia a lăsat multă durere. Tatăl i-a părăsit, iar mama, împovărată de greutăți, a recurs la măsuri disperate, lăsându-l în grija statului pe o perioadă de 7 ani. La internat, a primit mâncare, dar a fost lipsit de afecțiune. Chiar și la jumătate de an de când a revenit acasă, ajutat de noi, Denis povestește cu tristețe în ochi despre zilele petrecute în internat. În schimb acum, își trăiește din plin adolescența, frecventând cu plăcere un club de cicliști din comunitate. Nici mama băiatului, Aliona, nu a reușit să-și amelioreze starea financiară, plus la toate, regretă enorm că a pierdut 7 ani din viața copilului.

Salariul de asistentă medicală abia de îi ajunge să acopere necesitățile alimentare ale familiei. Facturile pentru utilități sunt achitate periodic, doar pentru a nu fi debranșați de la rețele. Îi este greu, nu neagă femeia, dar se simte mult mai liniștită sufletește, de când Denis a revenit acasă și simțul vinovăției s-a atenuat.

Pentru Denis și pentru alte zeci de copii, afectați de sărăcie, lansăm campania de suport pentru pregătirea școlară. Oricine își dorește să ajute un copil să înceapă cu bucurie un nou an de studii, o poate face prin donația de rechizite școlare, ghiozdane, haine și încălțăminte la sediul nostru – CCF/HHC Moldova (str. Pușkin 16, of. 5) sau ne puteți scrie la contact@ccfmoldova.org, sau apelați la tel. 022. 243 226.

Campania “Ghiozdanul bucuriei” va dura până pe 24 august 2018.

*Conform datelor Biroului Național de Statistică al R. Moldova din 2015Organizații vizate: CCF Moldova |


Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.