CIDP ANIMA// Invitație de participare în cadrul proiectului ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat” ediția a II-a

civic.mdA.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret implementează proiectul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat” ediția a II-a.

CATalizator este program național de susținere a inițiativelor de voluntariat a tinerilor din Republica Moldova, care catalizează implicarea tinerilor în viața comunitară și sporește activismul lor prin acțiuni de voluntariat.

Proiectul planifică lansarea unicului după format și impact în țară a programului de creștere a tinerilor lideri și activiști prin activități de voluntariat și inițiative de interes al tinerilor cu tineri și pentru tineri, și susținerea financiară al acestora prin intermediul platformei ”CATalizator”

Inițiativa va implica 25 mentori din 25 localități din țară inclusiv Găgăuzia și Regiunea Transnistreană, timp de 4 luni.

Mentorii vor fi selectați prin intermediul formularului de înregistrare și a interviului online cu echipa de implementare în perioada lunii iunie-iulie 2022.

Ca finalitate mentorii cu echipele de tineri vor avea posibilitate să aplice cu idei de inițiative de tineret pentru a fi susținute financiar din cadrul proiectului!

Proiectul include 3 faze:

Iunie-august 2022

În prima fază mentorii v-or participa la un curs non formal offline de mentorat în următoarele domenii:

  • Formarea echipei de acțiune;
  • Tehnici de coordonare și motivare o echipei de tineri;
  • Creșterea tinerilor lideri;
  • Organizarea campaniilor de colectare de fonduri;
  • Identificarea partenerilor și susținătorlor în comunitate în implementarea inițiativelor.                                                                                                    August - Septembrie 2022

În a doua fază mentorii vor forma echipe a câte 5 tineri, cu care vor lucra pe parcursul proiectului la identificarea, elaborarea unei inițiative pentru tineri și cu tineri din comunitate. În luna septembrie echipele de tineri, 25 echipe împreună cu mentorii vor participa la o serie de activități online de abilitare în domeniul voluntariat, activism civic, inițiative comunitare.

Septembrie - octombrie 2022

Ultima fază presupune implementarea inițiativelor de voluntariat al tinerilor în localități. Acestea se vor implementa în perioada septembrie - octombrie, și vor avea drept focus interesele tinerilor din comunitățile reprezentate.

INVITĂM doritorii de a deveni mentori în comunitatea lor ( reprezentanți ai Centrelor de Tineret; reprezentanți ai ONG; reprezentanți ai grupurilor de inițiativă; tineri activi și implicați comunitari- cu vârsta curinsă între 16 și 35 ani.) să se înregistreze, până la  20 iunie 2022 la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/1YXb2c87N3wIZOJl1Oi-Xq-JOxxGsii6EKgfpzJhJnAs/edit#responses

Pentru detalii sau întrebări suntem disponibili la adresa de e-mail: ngo.anima@gmail.com,  GSM: 068 00 87 55

Mentorii vor semna acord de voluntariat cu CIDP Anima, și vor primi carnete de voluntar pentru activitatea desfășurată în cadrul inițiativei CATalizator. Tinerii din echipele de implementare a inițiativelor, vor lua Certificate de voluntariat din parte AO CIDP ANIMA.

Pentru a urmări activitățile din cadrul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”ediția a II-a accesați: https://www.facebook.com/CIDPAnima sau anima.md