Deadline extended: Intern on Administrative Assistance



Fundația Startup Moldova este o platformă multi-stakeholder care urmărește să stimuleze ecosistemul de startup-uri emergente din Moldova, oferind sprijin și resurse comunității și companiilor individuale care lucrează în direcția inovării în Moldova.

Fundația urmărește: (1) consolidarea ecosistemului startup-urilor locale, (2) facilitarea accesului la finanțare, (3) oferirea de sprijin și resurse pentru dezvoltarea și succesul inițiativelor startup și (4) derularea de programe educaționale pentru viitorii fondatori.

În această vară, Fundația Startup Moldova oferă oportunități de stagiu studenților din Republica Moldova.

Calendar: Programul de stagiu pentru studenți 2022 se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 august 2022. Datele și durata stagiului sunt flexibile, în funcție de programul universitar, disponibilitatea studentului și necesitățile Startup Moldova. Programul de lucru al stagiarului poate varia, dar este predominant part-time. Se acceptă program de lucru online în proporție de 50 %. Cu toate acestea, participarea în persoană la întâlnirile săptămânale a echipei, atunci când sunt programate, este necesară.

Compensație: Stagiile Startup Moldova nu sunt compensate. Orice student care participă la program nu este angajat al Startup Moldova.

Beneficiile nemateriale oferite de stagiu sunt:

– O scrisoare de recomandare + review pe Linkedin și experiență valoroasă de lucru în ecosistemul de startup-uri și inovație din Moldova;

– Contribuție financiară în valoare de maxim 150 euro/ persoană pentru achitarea unui curs online sau offline relevant pentru formarea personală și/sau profesională a stagiarului (suma va fi debursată direct în contul organizatorilor cursului ales de stagiar).

Îndatoriri și proiecte: Stagiarul va ajuta la efectuarea cercetărilor, redactarea lucrărilor și documentelor curente, luarea de note în timpul întâlnirilor on-line sau în persoană, participarea în organizarea de evenimente, acordarea de asistență în desfășurarea proceselor și activităților curente după cum va fi necesar.

Eligibilitate: Pentru a fi eligibili să participe la Programul de stagiu pentru studenți, solicitanții trebuie să îndeplinească TOATE următoarele cerințe:

  • Specializarea la facultate să fie relevantă pentru call-ul la care stagiarul aplică.
  • Stagiarul trebuie să aibă următoarele cunoștințe și abilități: experiență de lucru în echipă;experiență de lucru în echipă; competențe organizaționale; abilități interpersonale și interculturale puternice; cunoaștere a pachetului Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook).
  • Nivel de engleză necesar: B2, bune cunoștințe de lucru (conversații despre subiecte familiare, documente complexe).
  • Vârsta minimă: Studenții trebuie să aibă cel puțin 18 ani în momentul participării la program.
  • Îndeplinește definiția de student: Solicitanții trebuie să fi absolvit studii medii și să fie înscriși într-o universitate sau altă instituție de învățământ acreditată.

Documente necesare:

  • Scrisoare de intenție (Se va indica motivația de a participa la programul de stagiu, așteptările de la program și beneficiile aduse de program la studiile curente sau în viitoarea carieră);
  • CV sau link către profilul complet de Linkedin.

Solicitanții interesați trebuie să trimită documentele enumerate mai sus la adresa de email: cplinschi@startupmoldova.digital. Vă rugăm să includeți „Intern on administrative asistance” în rândul subiectului. 

Candidații preselectați selectați vor fi contactați prin e-mail sau telefon și vor fi invitați la un interviu.

Termenul limită pentru aplicații: 31 mai 2022