Creează orașul în care vrei să trăiești! Fii organizator comunitar în Codru sau Durlești.

Distribuie prietenilor:


Vrem un municipiu confortabil și frumos: cu drumuri reparate și trotuare accesibile pentru toți, curat, sigur pentru noi și cei apropiați nouă, cu transport public calitativ, cu spații de agrement și terenuri de joacă. În capitală și în suburbii. 

Credem că locuitorii trebuie să se implice mai activ și, împreună cu autoritățile, să rezolve problemele locale. Începem în Codru și Durlești.

 

Primăria MEA vrea să formeze un grup de organizatori comunitari în Codru și Durlești – cetățeni care vor pune presiune pe autorități pentru ca problemele celor 2 localități să fie rezolvate. 

 

Cine poate să aplice:

 

– Cei care au dorință de a schimba lucrurile în Codru sau Durlești;

 

– Cei care au câteva ore pe lună pentru a participa la instruiri și exerciții în teren.

 

Experiența anterioară, studiile, vârsta, apartenența la alte organizații sau la partide nu contează. 

 

Ce  vom învăța și vom face:

 

– Cum să mobilizăm comunitatea: cum să găsim cetățeni care vor să rezolve problemele localității, cum să îi motivăm să se implice, cum să organizăm discuții și consultări publice etc. 

 

– Cum să comunicăm cu autoritățile: cum să facem solicitări de informație, cum să scriem petiții, cum să ne pregătim pentru discuții cu aleșii locali sau funcționarii publici, cum să punem presiune pe ei, în caz că problema nu este rezolvată;

 

– Cum să monitorizăm activitatea administrației publice locale: să urmărim că problemele puse pe agendă vor fi rezolvate eficient și transparent; 

 

– Cum să comunicăm succesele activității noastre: prin dezvoltarea de materiale informative (foto, video, ziare/pliante), prin distribuirea mesajelor pe rețelele de socializare, prin realizarea campaniilor de informare.

 

După încheierea programului, membrii activi se vor putea alătura echipei Primăria Mea. 

 

Perioada: decembrie 2019 – martie 2020

 

Data-limită de aplicare: 2 decembrie, 2019, ora 17.00

 

Modalitate de aplicare: Completează formularul de aplicare pentru a deveni organizator comunitar în Codru sau Durlești.

Formular de aplicare Codru

Formular de aplicare Durlești

 

Pentru mai multe detalii contactează-ne pe adresa electronică primariamea@gmail.com sau pe paginile noastre Facebook Primăria Mea – or. Codru și Primăria Mea - or. Durlești.

 

Instruirile și activitățile se vor desfășura în cadrul proiectului „Primăria Mea Suburbii”, implementat cu suportul Ambasadei Finlandei din București. 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet