Școala de Jurnalism din Moldova te invită la atelierul practic „Jurnalism narativ” cu Oana Sandu



OanaDe la jurnalism la storytelling. Pregătește-te să transformi subiectele tale în povești memorabile și să aduci schimbări pozitive prin puterea jurnalismului. Școala de Jurnalism din Moldova te invită la atelierul practic „Jurnalism narativ” cu Oana Sandu.

Dacă ești pasionat/ă de povești, vrei să înveți să le scrii, îmbinând în aceeași istorie elemente de povestire literară și regulile jurnalistice, oferind cititorilor tăi o experiență emoțională mai profundă, acest atelier este pentru tine.

Prin intermediul acestui workshop, vei avea șansa de a explora tehnici și instrumente specifice acestui gen jurnalistic, care îți vor permite să transmiți povești într-un mod captivant și relevant.

La atelier vei învăța prin exemple de reportaje și exerciții la fața locului:

  • cum aduni informațiile; 
  • cum organizezi un proces de documentare;
  • cum intervievezi ca să obții intimitate și o relație de încredere cu sursele tale; 
  • cum construiești un reportaj folosind tehnici narative.

 Oana Sandu este reporteră cu experiență de peste 15 ani în radio, presă scrisă și online. Ultimii zece ani i-a petrecut la publicația de jurnalism narativ DoR unde a explorat diverse aspecte ale societății românești, aducând în prim-plan subiecte relevante și adesea ignorate. Este cunoscută pentru investigațiile sale atente și profunde, pentru abilitatea de a scoate la lumină poveștile oamenilor obișnuiți și pentru empatia de care dă dovadă față de eroii săi.

Una dintre temele principale abordate de Oana este sărăcia extremă și inegalitățile sociale. A scris reportaje despre viața și luptele oamenilor aflați în situații de sărăcie, aducând în atenția publicului perspective puternice și adesea tulburătoare. Violența domestică este o altă temă în care s-a implicat activ. A făcut cercetări și a scris reportaje de impact, evidențiind nevoia de schimbare și de sprijin pentru supraviețuitoarele violenței domestice.

De-a lungul carierei sale a câștigat numeroase premii, inclusiv premiul „Superscrierea Anului” la Premiile Superscrieri și, alături de echipa sa de la DoR, Premiul Special al Premiului pentru Presă Europeană pentru reportajul „Colectiv”. În cadrul Galei Superscrieri din acest an (2023) echipa DoR a luat premiul onorific pentru întreaga sa activitate. În 2022 Oana a fost bursieră a Dart Center for Journalism and Trauma, documentând despre impactul violenței domestice asupra copilăriei timpurii.

Atelierul „Jurnalism narativ” cu Oana Sandu va avea loc în perioada 5-7 iunie 2023, de la ora 10:00 la 14:00, la Mediacor, et. 3, str. Alexei Mateevici 60, Chișinău.

Participarea este GRATUITĂ!

Te poți înscrie până pe 31 mai, ora 17:00, completând acest formular: https://bit.ly/43d5fAk 

Detalii la nr. de telefon: (+373) 67 207 485.

Investește în abilitățile tale. Învață de la cei mai buni!

Acest eveniment este organizat de Școala de Jurnalism cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova, în parteneriat cu Mediacor.

Şcoala de Jurnalism din Moldova oferă cursuri de creştere şi dezvoltare profesională în domeniul creativ şi mass-media.