Invitație de participare la selecția și instruirea susținătorilor de la egal la egal



Invităm organizațiile societății civile și centrele comunitare de sănătate mintală care lucrează cu persoanele cu probleme de sănătate mintală să participe la procesul selectare, instruire și împuternicire a susținătorilor de la egal la egal, inclusiv și persoanele cu probleme de sănătate mintală de a participa la cursul de instruire privind  împuternicirea susținătorilor de la egal la egal.

Această inițiativă face parte din cadrul proiectului „Consolidarea capacităților pentru asigurarea schimbărilor durabile în sistemul de asistență socială al Republicii Moldova” implementat de Centrul pentru Dezvoltarea Sănătății Mintale din Praga în parteneriat cu Caritas Cehia în Moldova (reprezentată prin intermediul Asociației Obștești „Pro-Development”) și finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Ministerul Afacerilor Externe din Republica Cehă în cadrul Programului de cooperare internațională pentru dezvoltare.

Obiectivul specific al proiectului propus este de a consolida capacitățile actorilor locali în gestionarea procesului de incluziune socială a persoanelor cu probleme de sănătate mintală și de a forma susținători de la egal la egal din rândul persoanelor cu probleme de sănătate.

Susținător de la egal la egal sunt persoane care cunosc ce este o problemă de sănătate mintală și știu ce înseamnă să trăiești cu un diagnostic psihiatrric și care sunt dispuși sa-și împărtășească experiențele cu recuperarea lor pentru a sprijini alte persoane cu probleme de sănătate mintală.

Cerințe față de candidați:

  • Experiență proprie cu boli mintale în ultimii 10 ani;
  • Dorința de a vorbi despre experiența sa de trai cu o problemă de sănătate mintală și despre procesul personal de recuperare;
  • Stare de sănătate stabilă.

Oferim:

  • formare de cinci zile pentru persoanele selectate care va fi realizată de experți cehi;
  • suport în identificarea unui loc de muncă, inclusiv angajarea cu volum de muncă parțial în cadrul organizațiilor societății civile subcontractate în acest sens;
  • suport metodologic la locul de muncă și supervizare profesională.

Candidații - persoanele cu probleme de sănătate mintală - care doresc să participe sau vor fi recomandați de către organizațiile societății civile și centrele comunitare de sănătate mintală vor transmite la adresa electronică: deinstitutionalization.moldova@gmail.com un CV și o scrisoare de motivare (cel mult o jumătate de pagină A4) cu indicarea mesajului „Împuternicirea susținătorilor de la egal la egal”.

Persoanele care vor participa la instruire au șanse mult mai mari pentru incluziune socială și obținerea unui loc de muncă stabil.

Complementar pentru organizațiile societății civile și centrele comunitare de sănătate mintală, inclusiv persoanele cu probleme de sănătate mintală care doresc să se implice și să beneficieze de această oportunitate va fi organizată o sesiune de informare, la care sunt invitați să se înscrie în prealabil prin completarea și expedierea formularului de înregistrare https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsoUSqU1AX-TaXFbMNDqQuZq0DApZxUFhkg_9akK6O_kmN6w/viewform?usp=pp_url pînă la data de 29 septembrie 2022.

Sesiunea de informare va avea loc la data de 30 septembrie 2022, ora 11:30 în regim online. Sesiunea va fi realizată de experți cehi. Traducerea engleză-română-engleză este asigurată.

 

In orice moment înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor, A.O. „Pro-Development” poate modifica cererea de oferte prin emiterea unui amendament. Orice act adițional emis va face parte din cererea de ofertă și va fi comunicat în scris tuturor celor care au obținut invitația de cotare direct de la A.O. „Pro-Development”.

A.O. „Pro-Development” își rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge orice ofertă, de a anula procesul  de  selectare  și  de  a  respinge  toate  ofertele  în  orice  moment  înainte  de  atribuirea contractului, fără a-și asuma responsabilitatea față de ofertanți.