Program de dezvoltare personală: „Diferiți, și totuși la fel”



September 2021 event covers копия 5

America House Chișinău invită tinerii să participe la programul de dezvoltare personală "Diferiți, și totuși la fel", care își propune să dezvolte abilități de comunicare interculturală, să formeze o atitudine tolerantă și nediscriminatorie față de alte grupuri sociale și culturale.

Scopul programul este de a atenționa participanții cu privire la impactul negativ al prejudecăților, stereotipurilor și discriminării dar și să accentueze importanța valorizării diversității, toleranței și înțelegerii reciproce.

În timpul programului, participanții vor explora teme precum identitatea, cultura, diversitatea, toleranța, nediscriminarea și dialogul intercultural.

Participanții vor învăța teoria DIE versus DIVE, ceea ce înseamnă să se informeze și să verifice înainte de a face interpretări și a trece la concluzii.

Obiectivele programului:
1. Înțelegerea caracteristicilor fundamentale ale diferitelor culturi pentru cooperarea multiculturală.
2. Să învețe despre diversitate și problemele pe care oamenii le au din cauza diferențelor.
3. Conștientizarea modului în care cultura influențează comportamentul oamenilor.
4. Înțelegerea modului în care funcționează stereotipurile - modul în care îi percepem pe alții influențează cum ne percepem pe noi înșine.
5. Să încurajeze conștientizarea etnocentrismului și a prejudecăților în sine și în ceilalți și să
dezvolte abilități de învățare interculturală.
6. Să încurajeze tinerii să devină promotori ai toleranței și diversității în mediul înconjurător (familie, prieteni, colegi etc.)

Institutului de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM” este un ONG care implementează programe și proiecte în domeniul dezvoltării personale, dezvoltării organizaționale și comunitare. Misiunea organizației este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și muncii tinerilor la nivel local, contribuind la dezvoltarea organizațională și comunitară.

Instruirile se desfășoară în limba română, la oficiul America House Chișinău, str. Mitropolit Bănulescu Bodoni 27, mun. Chișinău.

Pentru înregistrare, vă rugăm să completați formularul de înregistrare.

https://forms.gle/Y8LcaH1vGsdUUKEf7