Program de instruire pentru ONG-urile de tineret, Centrele de Tineret, Consiliile Locale de Tineret privind Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate



Program de instruire pentru ONG-urile de tineret, Centrele de Tineret, Consiliile Locale de Tineret sau reprezentanții a unei instituții care lucrează cu tinerii. 

Îți sunt interesante programele europene de mobilitate a tinerilor cum ar fi Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate și ai dori ca organizația ta să se implice ca astfel de proiecte precum:

- schimburi de tineret;

- cursuri de instruire pentru tineri;

- activități de participare a tinerilor;

- proiecte de voluntariat internațional;

- găzduirea voluntarilor din alte țări?

Încă nu cunoști suficient de bine toate aspectele și etapele necesare prin care trebuie să treacă organizația/ grupul de inițiativă din care faci parte pentru a se implica în aceste activități?

Atunci proiectul "EUropa mai aproape de TINEri" este anume pentru tine!

În decursul a 4 instruiri, fiecare cu durata a câte 3 zile, vei cunoaște etapele prin care trece organizația pentru a deveni eligibilă să participe în proiecte Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate.

Subiectele abordate în cadrul instruirilor:

1. Programul Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate 2021-2027 și obiectivele acestora. 

2. Specificul proiectelor Erasmus+ Tineret: proiecte de mobilitate pentru tineret (schimburi de tineret), proiecte de mobilitate pentru lucrătorii de tineret și activități de participare a tinerilor.

3. Înregistrarea organizației în baza de date Erasmus+: obținerea Organisation ID și completarea Partner Identification Form.

4. Cum dezvolți o idee de proiect Erasmus+ Tineret și cum organizația poate beneficia de finanțare în cadrul programului.

5. Cum organizația primește acreditare internațională pentru a fi organizație gazdă sau de trimitere în cadrul programului european de voluntariat Corpul European de Solidaritate

Perioada desfășurării:

Instruirea 1: 29 septembrie - 1 octombrie

Instruirea 2: 12-14 noiembrie

Instruirea 3: 19-21 noiembrie

Instruirea 4: 26-28 noiembrie

Pentru participare completează formularul de înregistrare: https://forms.gle/sFfNZ8DpNM3WioFy8

Termen limită de aplicare: 23 septembrie 2021

Pentru informații suplimentare apelați persoana de contact: Isaicul Alexandra, isaicul95@gmail.com sau la nr. de telefon 060963838

___________________________________________

Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului municipal de granturi mici – 2021, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău