Training online pentru parajuriști și reprezentanții ONG-urilor „Drepturile persoanelor cu dizabilități”

Distribuie prietenilor:


Training online pentru parajuriști și reprezentanții ONG-urilor „Drepturile persoanelor cu dizabilități”

Asociația Obștească „Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități” (CDPD) invită avocați și avocați stagiari la training în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități, care va avea loc la data de 10 septembrie 2020, ora 14.00. Trainingul va dura 2 ore astronomice (120 minute).

În cadrul trainingului vor fi abordate următoarele subiecte:

  • procedura de determinare a dizabilității, modul de contestare a deciziilor privind încadrarea/neîncadrarea în gradul de dizabilitate;
  • dreptul la sănătate a persoanelor cu dizabilități
  • dreptul la protecția socială a persoanelor cu dizabilități
  • dreptul la educație a persoanelor cu dizabilități
  • dreptul la muncă a persoanelor cu dizabilități
  • alte drepturi ale persoanelor cu dizabilități (accesibilitatea, dreptul de a nu fi discriminat, etc.)

Trainingul va avea loc online, utilizând platforma Zoom. Pentru a participa, aveți nevoie de acces la Internet și un dispozitiv cu microfon și cameră video (laptop, smartphone).

Doritorii de a participa la training sunt rugați să completeze formularul de participare, care poate fi accesat la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc98aYRaBPeX-UznABEOXkao-SBe-DPmdmWuhNP06MAoRoz8w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Formularul conține întrebări simple și scurte, iar completarea lui durează până la o minută. Termenul-limită pentru înscrierea la training – 5 septembrie 2020.

La training poate participa un număr nelimitat de persoane, dar nu mai puțin de 15 persoane. În cazul în care se înscrie un număr insuficient de persoane, CDPD își rezervă dreptul de transfera desfășurarea trainingului pentru o altă data, cu informarea prealabilă a participanților înregistrați cu cel puțin 3 zile înainte de data trainingului.

Training-ul se desfășoară în cadrul proiectului „Sprijinirea persoanelor cu dizabilități în accesul la justiție”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA, Biroul pentru Democrație, Drepturile mului și Munca, implementat de Millennium DPI Partners.”

Pentru informații suplimentare, apelați 079989098 – Elena Stajila, coordonatoare de proiect. E-mail: elena.stajila@cdpd.md


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet