CID NATO lansează concurs de selectare a participanților/ participantelor pentru Școala de Securitate NATO, ediția 2020

Distribuie prietenilor:


CID NATO lansează concurs de selectare a participanților/ participantelor pentru Școala de Securitate NATO, ediția 2020

Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO) este o organizație non-guvernamentală ce promovează în beneficiul public valorile și principiile euro-atlantice și sprijină cooperarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică (pentru mai multe informații despre noi, accesați pagina noastră web - https://infocenter.md/).

În perioada iulie - decembrie 2020, CID NATO, cu suportul financiar al Diviziei de Diplomație Publică a NATO, implementează proiectul Școala de Securitate NATO”, destinat studenților și studentelor din anul 2, 3 și 4 - licență și anul 1 și 2 - masterat, care manifestă interes în securitate națională și internațională, politică, economică și socială, dar și sunt interesați de activitățile NATO în Moldova și pe plan internațional.

Proiectul „Școala de Securitate NATO” își propune să dezvolte cultura de securitate a tinerilor și tinerelor prin abordarea subiectelor precum: Securitatea națională și mediul de securitate; Politica de securitate a NATO: Structura instituțională și mecanisme de funcționare, și Contracararea riscurilor și amenințărilor; Sistemul național de securitate și apărare: misiunii și mecanisme de colaborare; Dreptul internațional și reglementarea conflictelor; Perspective de colaborare ale NATO și Republica Moldova în mediul actual de securitate.

Activitățile Școlii de Securitate NATO vor avea loc în perioada 15 Septembrie – 15 Noiembrie și vor fi organizate în 3 etape – instruire online, mese rotunde și o conferință finală.

  • Prima etapă: Pe parcursul a 6 săptămâni, participanților le vor fi expediate 5 prelegeri video înregistrate prealabil, care vor fi urmate de 5 seminare cu experții din cadrul mediului academic, organizațiilor non-guvernamentale, instituțiilor de stat și corpului diplomatic. Participanții vor fi împărțiți în 5 echipe care vor fi însărcinate să elaboreze lucrări de curs, fiind ghidate de experți.
  • A doua etapă: Vor urma 2 zile de discuții și mese rotunde cu participarea invitaților din instituțiile statului, societatea civilă, ambasade și organizații internaționale.
  • Etapa a treia: În dependență de cum va evolua situația epidemiologică, CID NATO va organiza online sau offline Conferința pentru Securitate, unde va fi invitat un public mai numeros, format din studenți din diferite universități. Subiectele care vor fi tratate vor fi legate de securitatea umană, de sprijinul NATO pentru asigurarea securității umane și de parteneriatul dintre Moldova și NATO.

La sfârșit de proiect, participanții urmează să fie premiați.

Doritorii de a participa la Școala de Securitate NATO sunt rugați să completeze formularul de aplicare până la data de 20 august:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdAK61y6Z9Iejp0w7aftqK6yW7wdQm-_xMSYIbho0a63nqRPA/viewform

Pentru informații adiționale, nu ezitați să ne contactați la adresa info@infocenter.md sau la numărul de telefon + 373 22 244 080/ +373 79 305 851


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet