Apel de Participare – training în domeniul mobilizării comunitare în mediul rural

Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) anunță concurs de participare pentru a beneficia de sesiunile Academiei RurACT- un training specializat și orientat pe cerințe individuale în domeniul mobilizării comunitare în mediul rural.

Cine poate participa?

Ai mai mult timp liber vara și-ți dorești să faci ceva practic pentru localitatea ta, dar nu știi de unde să începi? Poți aplica!

Reprezinți (sau îți dorești să reprezinți) un grup de inițiativă (tineri sau adulți) sau o mahala? Poți aplica!

Reprezinți o instituție publică cum ar fi consiliul local sau o instituție de învățămînt, o organizație non-guvernamentală sau o afacere cu principii de responsabilitate socială? - Atunci sunteți elibili pentru a participa la acest concurs. Poți aplica!

Criterii geografice

Toate comunitățile din țară cu populație sub 10.000 locuitori.

Scopul trainingului

Scopul acestei activități este abilitarea civică a comunităților din mediul rural din Republica Moldova în baza modelului RurACT al IRI având drept rezultat formarea și consolidarea grupurilor de inițiativă locale.

Formatul trainingului

Formatul trainingului va fi on-line (zoom sau alte platforme) cu durata de 1,5 ore per sesiune. Fiecare participant/organizație/instituție selectată va beneficia de 2 sesiuni individuale prin care experții IRI vor explica modelul de intervenție RurACT (model de mobilizare comunitară testat cu succes în 30 localități, bazată pe cca 7 ani de exepriență) precum și vor oferi recomandări specifice și ghidare după finalizarea trainingului.

De ce anume acest training?

 • Va fi interesant, util și plin de elemente practice
 • Îți va rămîne o sumedenie de materiale utile în domeniul mobilizării comunitare
 • Training-ul este gîndit ca să răspundă anumitor cerințe și solicitări locale, deci recomandările vor fi specifice și bazate pe realitățile locale
 • La sesiuni vor participa doar reprezentații unei comunități (de exemplu primar, manager școlar, membri ai grupului de inițiativă, antreprenori etc.).
 • Pentru a asigura interacțiune maximă la training vor participa maxim 10 persoane dintr-o comunitate.
 • Sesiunea întrebări răspunsuri va constitui cca 40% din totalul timpului acordat pentru training.

Odată selectați, participanții vor beneficia de:

 1. 2 Sesiuni detaliate despre modelul RurACT;
 2. Recomandări de abilitare comunitară adaptate specificului comunității din care faceți parte, inclusiv sugestii și recomandări privind colectarea de fonduri.
 3. Posibilitatea de participare la oportunitățile IRI de sprijin pentru Rețeaua Națională a Partenerilor IRI care va fi lansată în toamna anului 2020.

IRI va selecta maxim 8 aplicanți pentru sesiunile online RurACT.

Procedura de aplicare

Vă invităm să ne remiteți pe adresă de e-mail următoarele documente:

 1. O scurtă scrisoare de intenție (aprox. o pagină) prin care explicați motivația Dvs de a participa la acest training și de ce IRI ar trebui să vă selecteze anume pe Dvs.
 2. CV-ul persoanei/organizației aplicante cu datele de contact până la 20 iulie 2020.
 3. Opțional: În cazul cînd scrisoarea de motivația va fi semnată de mai mulți factori de interes local (ONG-uri, primărie, școală, antreprenori etc.) va constitui un avantaj.

Dosarele vor fi depuse exclusiv prin email la următoarea adresă: lilia.sula.iri@gmail.com pînă la data de 20 iulie 2020, ora 18:00.

Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit și de interes public ce urmărește promovarea spiritului de iniţiativă socio-economică în comunităţile rurale din Republica Moldova avînd ca rezultat abilitarea civică și antreprenorială a locuitorilor de la sate, avansarea democraţiei participative la nivel local și îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din zonele rurale ale ţării.

 Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet